Amsterdam Light Festival met korting >

Volkoren spaghetti met avocado-roomsaus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 rijpe avocado, je kan ook 2 avocado’s gebruiken als je geen ricotta wilt
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • peper en zout
  • 250 g cherrytomaatjes
  • verse basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 5 el limoensap
  • 125 g ricotta
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g volkoren spaghetti
Bereiding:
  1. Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Snij de courgette, ui en knoflook en fruit aan in een pan met olijfolie.
  3. Als het water kookt voeg je de spaghetti toe en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  4. Snij ondertussen de avocado open en lepel het in een keukenmachine samen met de basilicum, ricotta, een snufje zout en peper, 1 eetlepel olijfolie, het limoensap en een scheutje water. Maal fijn tot je een mooie gladde puree hebt.
  5. Giet de spaghetti af (bewaar een half kopje kookvocht).
  6. Snij de cherry tomaatjes door de helft.
  7. Voeg de puree toe aan de gebakken courgette in de pan samen met een half kopje kookvocht.
  8. Voeg vervolgens de spaghetti en de tomaatjes toe en roer goed door elkaar zodat de saus goed vermengd is met de spaghetti.
  9. Breng nog eventueel extra op smaak met wat zout en peper.

Bron: Koken met Cécile

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien