Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Voorjaarspasta met gremolata

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Met dit recept maak je zelf een heerlijke pasta met gremolata, een mengsel van knoflook, citroenrasp en peterselie dat veel in de Italiaanse keuken gebruikt wordt. Buon appetito!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • 300 g penne pasta
  • 1 citroen
  • 300 g rundergehakt
  • 300 g tuinbonen, vers gedopt of diepvries
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 uien, gesnipperd
Bereiding:
  1. Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 minuut.

  3. Voeg het gehakt toe en bak met een spatel rul. Schep er de tuinbonen door en bak ze in 6 minuten beetgaar.

  4. Boen intussen de citroen onder stromend water schoon en rasp de gele schil. Meng de citroenrasp met de knoflook en peterselie (gremolata). Giet de pasta af en schep met de gremolata door de tuinbonen.

  5. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over 4 diepe borden en serveer.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien