Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Wijn slushie met aardbei en wilde perzik

  • Ik heb alle tijd
  • Makkelijk
  • Iets duurder

Advertentie
Benodigdheden voor 2 personen
  • 1 fles witte wijn à 75 cl, fris-fruitig zoals een sauvignon blanc of verdejo
  • 250 g aardbeien
  • 3 wilde perziken
Bereiding:
  1. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Was de perziken, halveer ze en ontdoe ze van de pit.
  2. Gebruik een blender, keukenmachine of staafmixer. Doe de helft van de wijn met de aardbeien in een kan en mix totdat een redelijk glad mengsel ontstaat.

  3. Giet het mengsel over in een ruim diepvriesbakje met deksel.
  4. Maak de kan schoon en doe de rest van de wijn met de perziken erin. Mix totdat een redelijk glad mengsel ontstaat.

  5. Giet het mengsel over in een (ander) ruim diepvriesbakje met deksel.
  6. Zet de bakjes minimaal 2 uur in de vriezer. Roer elk half uur los met een vork zodat mooie ijskristallen ontstaan.
  7. Zet 2 glazen klaar en giet daarin het aardbeienmengsel tot de helft van het glas. Giet daarna voorzichtig het perzikenmengsel erover. Garneer met een schijfje limoen.
  8. Tip: gebruik voor een snelle variant kant-en-klaar diepvriesfruit en kijk hier voor het recept.

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Tessel Tindert

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. D

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien