Amsterdam Light Festival met korting >

Witlofgratin met pesto

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 ingevette ovenschaal, inhoud 1,5 l
  • 1 kg witlof, in lengte gehalveerd
  • 2 schalen aardappelpuree, à 450 g, koelvers
  • 2 el pesto alle genovese
  • 2 el basilicumblaadjes
  • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 grote beker crème fraîche, 200 ml
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. 

  2. Kook de witlof in ruim water met zout 6 minuten.

  3. Meng de crème fraîche met de pesto. Leg de witlof in de ovenschaal. Verdeel er de pestoroom over en bestrooi met de kaas. Bak de gratin in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

  4. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen. Meng er de stukjes tomaat door. 

  5. Bestrooi de witlofgratin met de basilicumblaadjes en serveer met de puree.

  6. Aantal kcal: ca. 520 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien