Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Witlofsalade met druiven en blauwe kaas

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 3 stronkjes witlof
  • 200 g roquefort
  • 1 witte selder
  • 1 bosje waterkers
  • 2 el cranberry's
  • 50 g walnoten
  • 150 g druiven
  • 100 ml crème fraîche
  • 2 lente-uien, alleen het wit
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el citroensap
  • 2 tl honing
  • 1 tl mosterd
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout
:
  1. Maak voor de dressing de lente-uitjes schoon en snipper het witte deel ervan fijn. Mix alle ingrediënten in een maatbeker tot een romige dressing.

  2. Rooster de walnoten kort in een lege pan zonder vet. Verkruimel de blauwe kaas, of snijd hem in blokjes. Spoel de druiven af en halveer ze.

  3. Maak de witlof schoon en snijd de blaadjes niet al te klein. Maak de waterkers schoon en pluk de blaadjes van de steeltjes. Snijd het hart van de bleekselderij in dunne plakjes en houd wat selderijblaadjes apart om af te werken.

  4. Meng de witlof met de plakjes bleekselderij en 3 eetlepels van de zure-roomdressing in een slakom. Voeg de waterkers toe en schep voorzichtig door.

  5. Verdeel de salade, de noten en de druiven over vier borden. Bestrooi met blauwe kaas, lepel er naar smaak nog wat dressing over. Werk af met selderijblaadjes en cranberry’s. Serveer de rest van de dressing er apart bij. Lekker met geroosterd brood of stevig boerenbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien