Amsterdam Light Festival met korting >

Wortel pompoensoep

  • Mag even duren
  • Erg makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 uitjes, of sjalotjes
  • 1 pompoen, ca. 500 g, in blokjes
  • 1 winterpeen
  • 1 paprika, rood of oranje
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 blokjes groentebouillon, of bouillonpoeder
  • water
  • 1 tl paprikapoeder
  • olijfolie, om in te bakken
  • verse koriander, ter garnering
  • peper en zout
Bereiding::
  1. Snijd de uitjes wat fijner. Schil de pompoen en de winterpeen met een dunschiller. Verwijder de pitten van de pompoen met een lepel. Was de paprika en verwijder de zaden. Snijd alle groenten in kleinere stukken.

  2. Verhit wat olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui op laag vuur aan. Voeg de groenten toe en bak kort mee.

  3. Breng ca. 1 liter water aan de kook en voeg toe aan de pan totdat de groenten net onder staan. Voeg ook de bouillon, de gember en de kruiden toe. Laat de soep nu ca. 15 minuten op middelhoog vuur pruttelen.

  4. Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik, voeg dan nog wat water toe. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met wat verse koriander.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien