Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zachte soep van prei en kastanje

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 6 personen
  • 3 el margarine
  • 250 g kastanjes, gepeld
  • 1 brood
  • 500 g preien, gesneden
  • 300 g aardappels, geschild en in blokjes
  • 50 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 ml slagroom
  • 1 peper en zout
Bereiding:
  1. Smelt de boter in een grote pan en bak de kastanjes, preiringen en aardappelblokjes rondom aan. Blus af met de wijn, laat het even inkoken en voeg zo veel bouillon toe dat het 2 cm boven de groenten in de pan staat.
  2. Laat de soep op zacht vuur ongeveer 20 minuten koken tot het gaar is en pureer de soep dan glad met een staafmixer. Roer de helft van de room erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat afkoelen tot gebruik of vries het in.
  3. Verwarm de soep voor het bereiden, voeg indien nodig wat water toe tot de gewenste dikte. Proef even of er zout en peper bij moet. Serveer met lekker brood en een krul van de achtergehouden room erin, en een paar druppeltjes olijfolie.
  4. Dit recept bevat 365 kcal p.p.

  5. Recept: Yvette vana Boven. Beeld: Jan Luijk

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien