Amsterdam Light Festival met korting >

Zalm met hollandaise saus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Duur
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 el Calvé mayonaise
  • 1 appel
  • 1 citroen
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 stronkjes witlof
  • 200 g Becel Gold
  • 4 zalmmoten
  • 4 eidooiers
Bereiding:
  1. Schil de aardappelen en kook ze ongeveer 25 minuten. 

  2. Bak de zalmmoten langs beide kanten goudbruin.

  3. Kruid met peper en zout en houd de zalmmoten warm in de oven.
  4. Snijd het witlof en de geschilde appel in heel fijne reepjes. Sprenkel er een el citroensap over. Meng er mayonaise naar smaak door en kruid met peper en zout.
  5. Vul een pan met laag water. Zet hier een kom op (deze mag het water niet raken) – au bain-marie. Verhit het water. Klop de eidooiers met 100 ml water, de rest van het citroensap en wat zout in de kom tot een romige massa.
  6. Roer er de boter door en blijf luchtig kloppen.
  7. Giet de aardappelen af en laat ze even opdrogen. Wentel ze in gesmolten boter, bestrooi met peterselie en wat zout.
  8. Serveer de zalm met de peterselie-aardappelen en de witlofsalade.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien