Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zalmburger met kappertjessaus

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • limoensap
  • 2 lente-uitjes
  • 1 volle el rijstebloem
  • 2 el fijngesneden bladpeterselie
  • 1 tl geraspte gemberwortel
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 handvol gemengde slablaadjes
  • 2 el olijfolie
  • 500 g zalmfilets, zonder vel
  • 3 el kappertjes
  • 2 tl geraspte limoenschil
  • 2 el fijngesneden dille
  • 1 el Hellmann's
  • 2 el crème fraîche
  • zout en peper naar smaak
Bereiding:
  1. Hak of snijd de zalm fijn (niet té fijn). Meng de vis met de lente-ui, gemberwortel, peterselie, 1 eetlepel kappertjes, eiwit, rijstebloem en zout, peper en limoensap naar smaak.

  2. Vorm dit mengsel tot 4 burgers en bak ze aan elke kant ca. 2 minuten in de hete olie. 

  3. Voor de saus: meng 3 eetlepels kappertjes met limoenschil, dille, mayonaise, crème fraîche, zout en peper naar smaak.
  4. Rooster de gehalveerde broodjes in de grillpan. Beleg ze met slablaadjes, de zalmburger, kappertjessaus en gember.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien