Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zalmmoot met rucola-selderijsalade

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 6 el olijfolie
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 el citroensap
  • 1 struik bleekselderij, in boogjes
  • 4 el verse kruiden (bijv. peterselie, munt en bieslook) fijngehakt
  • 75 g rucola
  • 4 zalmmoten
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in een bodem water met zout in 15 minuten gaar.

  2. Meng de kruiden door 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel citroensap. Breng de kruidendressing op smaak met zout en peper.

  3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zalmmoten met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en van binnen naar wens rosé of net gaar.

  4. Meng de bleekselderij met de ui door de rucola. Maak de salade aan met de resterende 2 el olijfolie, 2 el citroensap en zout en peper naar smaak.
  5. Verdeel de aardappelen en zalmmoten over 4 borden. Druppel de kruidendressing over de aardappelen. Schep er de salade bij. Lekker met een partje citroen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien