Dagje wellness: van 33,50 voor 12,95 >

Zalmvink met dragonworteltjes

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Benodigdheden voor 4 personen

  • 3 el Calvé mayonaise
  • 1 pot (à 700 gr) worteltjes extra fijn, uitgelekt
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild
  • 4 zalmfilets
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Wikkel elke zalmfilet in 1 of 2 plakjes ham. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie en bak de zalmvinken in 2-3 minuten per kant bruin en rosé van binnen.

  3. Verhit in een hapjespan 2 eetlepels olijfolie. Voeg de worteltjes toe en verwarm ze 3-4 minuten op laag vuur. Breng de worteltjes op smaak met de dragon en zout en peper. Meng de mayonaise met de mosterd.

  4. Leg op 4 borden een zalmvink. Schep er de aardappelen en de dragonworteltjes bij en serveer met de mosterdmayonaise. Geef naar wens een schijfje citroen bij de zalmvink.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien