Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zoete aardappelpasta met gamba's en zongedroogde tomaat

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 2 personen
  • 2 el (olijf)olie
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 2 steeltjes peterselie, fijngehakt
  • 1 zoete aardappels
  • 2 grote handen spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 200 g grote garnalen
  • 8 zongedroogde tomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 10 zwarte olijven
Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel en maak er met de spiraalsnijder spaghetti van. Snijd de ui in ringen en halveer de zwarte olijven.

  2. Pak er een schaaltje bij en leg de garnalen hierin samen met de peterselie, 1 eetlepel knoflook en pers hier de 2 tenen knoflook en 1 citroen over uit. Wok deze nu kort in een wokpan/koekenpak en leg deze apart.

  3. Wok nu de zoete aardappel spaghetti met de rode ui voor een paar minuten met een scheut olijfolie in dezelfde pan. Doe er daarna de spinazie bij en roer door tot deze geslonken is.

  4. Voeg er nu de olijven, zongedroogde tomaat en nog wat peper en zout naar smaak aan toe. Als laatste de gewokte garnalen nog eventjes kort meebakken.

  5. Verdeel de zoete aardappel pasta nu over twee borden en strooi hier de parmezaanse kaas overheen.

  6. Aantal kcal: 490 p.p.

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien