Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zoete aardappelsoep met kip

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 l kippenbouillon
  • 200 g kipfilets
  • 2 tl gedroogd basilicum
  • 800 g zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • 8 sneden maisbrood, in repen
  • 1 blik kokosmelk, 400 ml
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl gemalen komijn
Bereiding:
  1. Verhit in een (soep)pan de olie. Bak de aardappel 2 minuten zonder te kleuren. Schep de komijn erdoor. Voeg de bouillon en de kipfilet toe en breng aan de kook.

  2. Kook de aardappelen en de kip in 15 minuten gaar. Neem de kip uit de pan. Pureer de soep met de staafmixer.

  3. Voeg de kokosmelk toe en verwarm de soep nog 5 minuten. Rooster het brood in de broodrooster. Verdeel de kipfilet in stukjes en doe terug in de soep. Breng de soep op smaak met het basilicum en zout en peper.

  4. Bestrooi het brood met (zee)zout. Schep de soep in 4 kommen en serveer met de krokante broodrepen.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien