Amsterdam Light Festival met korting >

Zoete aardappelsoep met wortel en paprika

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 zoete aardappel
  • 2 paprika's
  • 5 wortels
  • 5 cm gember
  • 1 ui
  • 1 l bouillon, biologische
  • gedroogde peterselie
  • kurkuma
  • peper en zout, Keltisch zeezout
  • olijfolie, of kokosolie
Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokken. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten gaar. 

  2. Verwarm olijf- of kokosolie in een soeppan. Snipper een ui en fruit deze even in de pan aan. Voeg ook een uitgeknepen teentje knoflook toe. 

  3. Snijd de paprika en de wortel in stukjes en bak deze ook 5 minuutjes mee. Verwarm als laatste de fijngesneden gember mee. 

  4. Voeg de halve liter bouillon toe en laat ongeveer 20 minuten zacht doorkoken. Voeg de aardappel toe en pureer met een staafmixer of in de blender.

  5. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de soep met wat peterselie.

Bron: ThreeGirlsOneKitchen

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien