Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zoete uienstamppot met speklapje

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een stamppot om je vingers bij af te likken!

Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 speklappen
  • 50 g margarine
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 2 el suiker
  • 600 g uien, in ringen
  • 200 ml melk
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de speklappen in 15 minuten bruin en gaar.

  2. Smelt in een koekenpan 25 g margarine. Bak de speklappen in 15 minuten bruin en gaar.

  3. Smelt in een hapjespan 25 g margarine. Bak de uiringen goudbruin en zacht. Bestrooi met de suiker. Laat de suiker zachtjes smelten en goudbruin kleuren.

  4. Giet de aardappelen af. Schenk de melk erbij en stamp de aardappelen op laag vuur tot een smeuïge puree.
  5. Schep er de uiringen, de tijm en zout en peper naar smaak door. Schep de stamppot op 4 borden en leg er een speklapje bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien