Amsterdam Light Festival met korting >

Zoete wortelsoep met knoflookcroutons

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 el olijfolie
  • 1 kruimige aardappelen, in blokjes
  • 1 stokbrood
  • 1 ui gesnipperd
  • 600 g winterpeen, in blokjes
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el honing
  • 1 staafmixer
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 l groentebouillon
Bereiding:
  1. Verhit 2 eetlepels olie in een (soep)pan. Bak de ui, de winterpeen en de aardappel 2 minuten zonder te kleuren.

  2. Schep de honing erdoor. Voeg de bouillon en de rozemarijn toe. Breng de soep aan de kook. Kook de soep 10 minuten zachtjes.

  3. Snijd 1/4 stokbrood in kleine blokjes. Verhit in een koekenpan de laatste 2 eetlepels olie. Bak de broodblokjes goudbruin en krokant. Schep de knoflook erdoor en bak nog 1 minuut.

  4. Breng de knoflookcroutons op smaak met zout. Neem de takjes rozemarijn uit de pan en pureer de soep met de staafmixer. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  5. Schep de soep in 4 kommen. Strooi de knoflookcroutons over de soep en serveer met de overgebleven stokbrood.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien