Amsterdam Light Festival met korting >

Zoetzure gehaktballetjes met rauwkostsalade

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 1 el azijn
  • 1 blik perzik, halve
  • 300 g spitskool, gesneden
  • 300 g rauwkost, salade
  • 1 blik tomatenpuree
  • 400 g gehaktballen, rund
  • 3 el volle yoghurt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl gedroogde oregano
Bereiding:
  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  2. Giet de perziken af. Vang de siroop op en snijd de perziken in partjes.
  3. Verhit in een hapjespan de zonnebloemolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan. Bak de ui 1 minuut mee. Schep de tomatenpuree erdoor. Voeg de azijn en perzikensiroop toe en roer de saus glad. Voeg de perzikpartjes toe en breng op smaak met de oregano, zout en peper.

  4. Meng de rauwkostsalade met de spitskool en de yoghurt. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel de rijst met de zoetzure gehaktballetjes over 4 diepe borden en schep er de salade bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien