Amsterdam Light Festival met korting >

Zomerse risotto

  • Snel klaar
  • Makkelijk
  • Goedkoop
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 scheut olijfolie
  • 1 bos uitjes, ca. 200 g, gesnipperd
  • 3 stengels bleekselderij, ca. 100 g, in mini blokjes
  • 400 g risottorijst
  • 1 l hete kippenbouillon
  • 1 courgette, ca. 400 g
  • 100 g mascarpone
  • 1 citroen, de rasp en (ca. 50 ml) sap
  • 50 g Parmezaanse kaas, gemalen
  • zout en peper
Bereiding:
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de uisnipppers, de bleekselderij en de risottorijst kort. Voeg de kippenbouillon toe en kook op laag vuur ongeveer 10 minuten.
  2. Snijd intussen de courgette in miniblokjes. Voeg de laatste 8 minuten de courgetteblokjes toe. Controleer of er nog voldoende vocht bij de rijst zit en voeg, indien nodig, nog wat toe.
  3. Meng, zodra de rijst beetgaar is, de mascarpone, het citroensap en –rasp en de Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
  4. Besprenkel indien gewenst met wat extra olijfolie. Lekker met een frisse salade.
  5. Aantal kcal: ca. 377 p.p.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien