Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zuurkoolschotel met zalm

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 4 zalmfilets
  • 25 g margarine, in stukjes
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
  • 500 g zuurkool, uitgelekt
  • 3 el paneermeel
  • 1 blikje ananasstukjes, 227 g
Bereiding:
  1. Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven voor tot 220 ºC.

  2. Stoof de zuurkool met de paprika, de ananasstukjes en het sap 10 minuten.

  3. Doe de zuurkool in de ovenschaal. Leg er de zalmfilets op. Bestrooi met zout en peper.

  4. Giet de aardappelen af; vang een kop kookvocht op.
  5. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Voeg de oregano en zout en peper naar smaak toe.
  6. Schep de puree op de zalm en strijk glad. Bestrooi met het paneermeel en verdeel er de stukjes margarine over.

  7. Bak de zuurkoolschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en knapperig.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien