Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zuurkoolstamppot met champignons

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Iets duurder
Benodigdheden voor 4 personen
  • 1 tl verse tijmblaadjes
  • 1250 g kruimig kokende aardappelen
  • versgemalen peper en zout
  • 400 g champignons
  • 500 g zuurkool
  • 1 el vloeibare margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 Unox boerenscharrel rookworst Gelderse à 250 g
Bereiding:
  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Voeg ± 5 cm water en zout toe, verdeel de losgetrokken zuurkool erover en kook alles in een ruime pan in 20-25 minuten gaar.

  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking.

  3. Verhit de margarine in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de champignons 5 minuten op een hoog vuur.

  4. Bak de knoflook en de tijm 2 minuten mee.

  5. Voeg 1 dl heet water en peper en zout naar smaak toe en laat alles zachtjes koken.
  6. Giet de aardappelen met de zuurkool af en stamp ze fijn. Verdeel het champignonmengsel erover en serveer met de worst.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien