Ontdek de nieuwe Promiss collectie >

Zuurkoolvinken met perzik

  • Mag even duren
  • Makkelijk
  • Goedkoop

Een winterse maaltijd met een zomers tintje! Misschien wist je het al, maar zuurkool en fruit gaan perfect samen. Daarom raden we je dan ook aan om dit gerecht echt eens te proberen. 

Benodigdheden voor 4 personen
  • 2 halve perziken, op siroop, in partjes
  • 50 g margarine
  • 1 kg vastkokende aardappelen, geschild
  • 500 g verse zuurkool, uitgelekt
  • 12 plakken boerenham
  • 8 cocktailprikkers
Bereiding:
  1. Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in weinig water met zout in 20 minuten gaar.

  2. Leg intussen 3 plakken ham naast elkaar op het werkvlak; laat de plakken een beetje overlappen. Vul met de zuurkool, de perzikpartjes en peper naar smaak. Rol de ham met de zuurkool op en steek vast met 2 cocktailprikkers.

  3. Maak (indien van toepassing) met de rest van de ham, zuurkool en perziken nog meer vinken.
  4. Smelt 25 g margarine in een koekenpan en bak de zuurkoolvinken knapperig en warm.

  5. Giet de aardappelen af. Smelt de resterende 25 g margarine in een koekenpan en bak de aardappelen goudbruin en krokant. 

  6. Verdeel de zuurkoolvinken over 4 borden en schep er de aardappelen bij.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien