the Addams Family: nu tot 50% korting

Zoek binnen:

Straks ook een mooie, groene tuin? Nu beginnen!

Regendagen zijn prima dagen om nieuwe ideeën op te doen voor kleine aanpassingen aan je tuin. Met wat kleine aanpassingen heb je al snel een groene(re) tuin.

Maak je tuin groener
In een groene tuin loopt de regen sneller weg. In de Tuinen van Appeltern kun je veel ideetjes opdoen, maar ook tijdens open tuindagen, in diverse tuinbladen of op internet. Van vier seizoenentuinen, leuke zithoekjes tot een trappentuin.

Advertentie

Buxussen, taxussen en coniferen
Het najaar is de beste periode om vaste planten aan te schaffen. Als je ze voor de winter nog op de juiste plek plant, hebben ze in het voorjaar al een voorsprong. En als je dan toch zo lekker bezig bent, vervang dan meteen de dode of lelijke planten. Zorg voor een goede bodem met een bodemverbeteraar. Let ook op of de plant op de juiste plaats staat (zon – schaduw).

Wil je een plant die het hele jaar groen blijft? Dan zijn buxussen, taxussen en coniferen jouw ding. En je kunt ze ook nog in leuke vormen planten of knippen – vormen die je ook ziet wanneer ze zijn bedekt door een laagje sneeuw.

Je bloembollen mogen de grond in
Elk voorjaar is het weer een feest als blauwe druifjes, narcissen en tulpen in je eigen tuin openspringen. Het is een kleine moeite om dit najaar bloembollen te planten én je hebt er een heel voorjaar plezier van!

Oktober, november en begin december zijn de beste maanden om bloembollen te planten. Grote groepen bij elkaar geven de mooiste kleureneffecten. In potten kun je met bloembollen diverse laagjes aanbrengen die dan na elkaar bloeien.

Wil je je eigen wereld wat fleuriger of groener maken? Dan weet je wat je te doen staat!
Kijk voor meer tips eens op mijn site.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien