Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

In 4 stappen zelf een lenteboeket maken!

Maak zelf een lenteboeket met hyacinten en ranonkels, in 4 eenvoudige stappen.

Ik ben gek op bloemen, bloemen in de tuin en bloemen in huis. Op vrijdag en zaterdag is er markt in het gezellige oude centrum van Amersfoort. Elke markt heeft zijn eigen sfeer, maar de bloemenmarkt op vrijdag is waarschijnlijk wel mijn favoriet. In de winter staan er maar een paar bloemenkramen,  maar er is altijd keus genoeg. Ik haal er altijd een verse bos bloemen voor het weekend.

Advertentie

Ik kies altijd voor seizoensbloemen, dat is beter voor het milieu én ze zijn goedkoper. Deze week kocht ik twee echte voorjaarsbloeiers, hyacinten en ranonkels, en maakte daarmee een mooi boeket. Verder gebruikte ik klimop, dat heeft bijna iedereen wel in de tuin. Geen tuin? Dan vind je het vast ergens in de buurt tegen een muur of schutting.

  1. Kies een vaas, ik koos deze vintage vaas van keramiek.
  2. Knip drie takjes klimop van verschillende lengte. Haal al het blad van de klimop tot een paar centimeter boven de rand van de vaas. Verdeel de takjes over de vaas.
  3. Verwijder al het blad van vijf hyacinten. Snij of knip de hyacinten op lengte, ongeveer zo dat de onderste bloemetjes op de rand van de vaas liggen. Zet de hyacinten in de vaas, leg ze zoveel mogelijk aan een kant.
  4. Verwijder al het blad van vijf ranonkels. Snij of knip de ranonkels op lengte. Zet ze in de vaas, vier ranonkels aan een kant van de vaas, de laatste ranonkel steek je tussen de hyacinten.

lenteboekt lenteboeket3

Meer bloemen en planten inspiratie vind je op de volgende blog: Cloverhome.nl of je kunt kijken op Instagram voor je dagelijkse bloemen inspiratie.

-Dit artikel is  geschreven door onze regioreporter Pauline Mourits

Tessel Tindert: “Zou hij mij ook geld afhandig hebben willen maken?”

Met een bonkend hoofd en een uitgedroogde mond word ik wakker van bouwvakkers die in de binnentuin met een gillende zaag aan het werk zijn. Ik trek mijn dekbed over mijn hoofd.

Ik wil slapen, ik wil er niet zijn, ik wil weg uit mijn lichaam dat beurs en pijnlijk aanvoelt alsof ik in elkaar ben geslagen. Terwijl ik luister naar het gejank van de zaag, denk ik aan de vorige avond. Doris, Julie en ik hebben toen David/Taco was vertrokken 2 flessen wijn soldaat gemaakt en ik heb zelfs een sigaret van Doris gerookt terwijl ik al 15 jaar ben gestopt. Ik kan mezelf wel voor mijn h

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien