Heerlijk ontspannen: Wellness tickets nu voor 15,95

Zoek binnen:

ICER BY NIGHT: een aparte ervaring!

Op zaterdag 27 februari 2016 kunnen bezoekers van Innovatiecentrum ICER (gelegen op het DRU-terrein in Ulft) vele activiteiten meemaken in een bijzonder sfeervolle setting.

Bezoekers hebben tegen gereduceerd tarief toegang van 19.30-22.30 uur.

Advertentie

De verlichting op het terrein en binnen het gebouw van ICER geeft een bijzondere sfeer. Er zijn vele belevenissen die draaien om zien, voelen en proeven. Kunstzinnig, inspirerend en verrassend. Buiten branden vuurkorven, binnen worden de smidsvuren en emaille-ovens weer in vuur en vlam gezet. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten, vaak in het kader van vuur en licht met interactieve demonstraties van onder andere ijzersmeden, vormen, emailleren, tingieten en 3D-printen.

De geschiedenis van de Achterhoekse ijzerindustrie is te beleven met kenmerkende producten, machines en met prachtig historisch beeld en geluid in de spectaculaire Multi Media Show en de film “Symfonie van vuur en ijzer” opgenomen bij de DRU in de eerste helft van de vorige eeuw.

Twaalf kabinetten laten het publiek een tijdreis maken langs het ontstaan van de ijzerindustrie vanaf de eerste IJzerhutten tot aan hightech producten uit deze tijd.

Aan de hand van kunstenaars ervaart u de creatieve factor in het ontwerpproces. Deze avond zijn diverse kunstenaars aan het werk te zien en wordt hun werk geëxposeerd.

Heden maar met name toekomst komen aan bod in het “Fablab” waar op computers 3D ontwerpen worden gemaakt. Megatronica en een heuse industriële robot demonstreren hun kunnen.

Vanaf “het ijzer-terras” kunt u diverse dia-en videopresentaties en een lasershow bewonderen onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelding kan via de website www.icer.nl of bij de receptie van ICER.

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien