Tas Shabbies Amsterdam: nu met 50% korting!

Zoek binnen:

Wat wil je écht? Op retreat in Zeeland!

Voor iedereen die zich wel eens afvraagt wat ‘ie nou écht wil in z’n leven is er de 20 & 30 something retreat van Pure me Retreats in Zeeland.  

Het leven van een twintiger is groots en meeslepend. Vol vlammende feesten, spannende ontmoetingen, moedige carrière moves en ontluikende liefdes. Het leven kan nog alle kanten op en de wereld ligt aan je voeten.

Advertentie

Toch is er een keerzijde. Menig twenty- & thirty something is wel eens ‘getroffen’ door een quarter life crisis. Juíst omdat er zo veel manieren zijn om vorm te geven aan het leven. Ook ik vraag me wel eens af wat ik nu echt wil. Om daarachter te komen, nam ik deel aan de 20 & 30 something retreat van Pure me Retreats in Zeeland.

Het is 15:00 uur ’s middags als oprichtster Mandy Leenpoel mij welkom heet in de Zeeuwse boerderij waar ik dit weekend verblijf met zes andere vrouwen. Knisperend haardvuur, geroezemoes en jazzy klanken van zangeres Sade vullen de ruimte met een fijne vibe. In de keuken bereidt Kenneth – chef en vriend van Mandy –  het avondeten.

De boerderij is een fraaie mix van authentiek boeren elementen en strak design. Het is er ruim en licht en er zijn veel nisjes, zitjes en hoekjes die uitnodigen om eens lekker weg te kruipen met een tijdschrift of boek. Daar is ook alle tijd voor.

Maar een retreat zou geen retreat zijn zonder de nodige zelfreflectie. Daar worden we bij begeleid door coach Carolien. Ze heeft een Talentenspel mee. Het doel van het spel is bewust te worden van talenten om deze later te ontwikkelen en zo (weer) vanuit passie en levensvreugde te gaan leven.

Na het Talentenspel staat er een smaakvolle en niet minder gezonde maaltijd voor ons klaar op de lange houten tafel. Wat kan die Kenneth koken. “Die Kenneth, die ken het!” De sfeer in de groep is buitengewoon goed.

Alhoewel we allemaal verschillende types zijn met andere vraagstukken – van stukgelopen relaties tot carrièredilemma’s, van familieproblemen tot moeizame vriendschappen –  zitten we geen moment verlegen om gespreksstof.

Zelfs tijdens onze yogales hebben we moeite de kaken op elkaar te houden. Gelukkig weet yogadocent Guusje daar wel raad mee en geeft ze ons een serie lastige yoga-poses die zo veel concentratie vergen dat we het kwebbelen abrupt staken.

De volgende dag staat er onder andere een individueel gesprek met coach Carolien op de planning. En tussen de biologische maaltijden door wordt er wederom veel gepraat, gewandeld en geslapen.

Het gesprek met Carolien verloopt verrassend. Ik had me voorgenomen me niet helemaal bloot te geven en mijn diepste wensen en angsten voor mezelf te houden. Maar de combinatie van de ontspannen sfeer en het doortastende Talentenspel, zorgen er voor dat ik alles er uit gooi. Dat was pittig en leerzaam. Gelukkig kan ik na deze sessie gelijk op de massagetafel van Rianne neerstrijken.

De volgende ochtend schuif ik aan voor mijn laatste ontbijt hier. Het is een zonnige dag en dat komt mooi uit, want er staat een stiltewandeling op het Zeeuwse strand in de planning.

De stiltewandeling is het moment van evaluatie op het weekend. Ik bedenk met hoe bijzonder het is hoe goed we elkaar in één weekend hebben leren kennen. Ik heb het idee dat ik deze meiden nu beter begrijp dan sommige van mijn vriendinnen.

Ben ik nu compleet van mijn keuzestress verlost? Nee, ik heb niet ineens alle antwoorden. Dankzij dit weekend deed ik even pas op de plaats en gaf ik mezelf de tijd en de rust om te voelen wat ik echt leuk en belangrijk vind.

[sm-video-embed]

[/sm-video-embed]

Sylvia Witteman: “Met vrienden, een rugzak en heel weinig geld ging ik naar Joegoslavië”

Sylvia Witteman alleen op vakantie column Libelle

Sylvia Witteman (54) is getrouwd, heeft een dochter (22), 2 zoons (19 en 16) en katten Lola en Siepie. Deze week vertelt ze over haar eerste vakantie zonder ouders.

Mijn jongste zoon, 16 jaar oud, ging voor het eerst alleen op vakantie. Alleen, dat wil zeggen, zonder ouders, maar met 5 vrienden. “We hebben een appartementje gehuurd in Knokke”, zei hij, handenwrijvend van voorpret. Knokke? Dat is toch een suffe badplaats voor keurige oude dames? Nou ja, ze zouden daar in elk geval weinig kwaad kunnen, tussen de theesalons. 200 euro kreeg hij mee. Ik vond het veel, maar j

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien