Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

De 5 prachtige dorpen van Cinque Terre in Italië

Golven slaan tegen steile rotswanden, bontgekleurde huisjes steken af tegen een strakblauwe lucht… In de streek Cinque Terre, met zijn vijf beroemde dorpjes, vind je alles waar wat Italië zo Italiaans maakt.

Flink doorstappen op wandelschoenen of dobberen op een luchtbed in de zee – het kan allebei. Wie naar Cinque Terre afreist, wacht een vakantie die zowel sportief en avontuurlijk is, als romantisch en ontspannen.

Advertentie

Adembenemend
Grillig, ruig en adembenemend mooi, dat is het universele oordeel over de vijf dorpen van Cinque Terre. Ze liggen tussen Genua en Pisa, ten noorden van Toscane. De beste tijd om ze te bezoeken is zeker niet tijdens het hoogseizoen (loeidruk), maar in het najaar. Er zijn dan minder toeristen, maar de temperatuur is nog steeds heerlijk, het zeewater lekker warm en de natuur even spectaculair als altijd.

Riomaggiore
Riomaggiore is een van de vijf dorpen van Cinque Terre en mag niet worden overgeslagen. De kleurrijke huizen en smalle straatjes zijn een perfect beginpunt voor een wandeling. Een avontuurlijke wandeling leidt van Riomaggiore naar Portovenere.

Monterosso al Mare
Nog zo’n fijn Cinque Terre-dorp. Vanaf hier loopt een wandelroute naar het hoger gelegen Levanto, dwars door lichtgroene olijfboomgaarden en pijnboombossen. Het is een goed begaanbaar pad dat de kust volgt en af en toe flink klimt. Aan het eind van de tocht wacht een verrassing: vanaf Levanto zijn alle vijf de dorpen van Cinque Terre te zien. Het perfecte plaatje.

Corniglia
Niet alleen de natuur in Cinque Terre is de moeite waard, ook de dorpen zijn dat. Corniglia ligt op een heuvel en heeft één echte straat. Het loont om die te bewandelen, want aan het eind is een uitzichtpunt en een plein met terrasjes, om nog maar eens te genieten van een glas lokale wijn.

Ontdek de prachtige omgeving van Cinque Terre tijdens deze mooie 8-daagse autorondreis
Ontdek de prachtige omgeving van Cinque Terre tijdens deze mooie 8-daagse autorondreis
585
Bekijk

Vernazza
Vernazza wordt wel het meest pittoreske dorp van Cinque Terre genoemd, vanwege de smalle straatjes, felgekleurde huizen, de klokkentoren van de Santa Margherita d’Antiochia (direct aan het strand) en het oude kasteel (hoog boven de stad). Grappig detail in Vernazza is het strandje, dat direct overgaat in een woonwijk. In plaats van auto’s liggen er boten op straat.

Manarola
Dit is een rustig dorpje gelegen op een klif. Het dorp heeft een haventje van waaruit je met de boot de andere dorpjes kunt bereiken. Helemaal bovenin ligt de basiliek De Chiesa di San Lorenzo. Vanaf dit pleintje heb je een prachtig uitzicht over het dorpje.

Prachtige natuur, mooie dorpen, heerlijk eten en goede wijnen. De Cinque Terre is Italië in een notendop.

De laatste nieuwtjes, tips en trends in je mailbox? Meld je aan voor de gezelligste nieuwsbrief van Nederland! 

BEKIJK OOK DEZE VIDEO:

Tekst: Karin Kuijpers. Beeld: iStock

Lees meer

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien