Lekker lezen: Libelle bookazines voor € 3,35

Zoek binnen:

Hier vind je de 7 mooiste plekken op aarde

Er zijn zoveel adembenemende plekken op deze wereld. Om je bucketlist aan te vullen hebben wij een paar van de mooiste en bijzonderste plekken op aarde voor je op een rijtje gezet.

Tianzi mountains, China
Het Tianzi berggebied bestaat uit meerdere hoge rotspieken waarvan de hoogste 1262 meter hoog is. Door middel van een kabelbaan word je vanaf de voet van de berg 692 meter de hoogte in meegenomen, over een lengte van maar liefst 2084 meter. Op deze manier zweef je tussen adembenemende rotsen door.

Advertentie

Tianzi mountain, China🇨🇳 Tag a friend doesn’t follow me

A post shared by EWP (@earthwonderfulplaces) on

Khao Sok National Park, Thailand
Het Khao Sok National Park wordt ook wel het paradijs op aarde genoemd. Het bestaat uit één van de oudste regenwouden, een kraakhelder blauw meer, grottenstelsels en enorme, groene kalksteen kliffen.

De Vatnajokull Gletsjergrotten, IJsland
Onder de grootste gletsjer van Europa, de Vanatjokull gletsjer, ligt een aantal grotten die zijn ontstaan door vulkaaneruptie. Hierdoor is het ijs deels gaan smelten. Het gevolg hiervan zijn tientallen gangen met een prachtige diamantachtige textuur. Je waant jezelf in een compleet andere wereld.

Plitvice Nationaal Park, Kroatië
Dit park lijkt regelrecht uit een sprookje te komen. Je vindt hier de prachtigste watervallen en smaragdgroene meren. Er zijn wandelroutes die je kunt volgen, maar je kunt ook je eigen route samenstellen en combineren met boottochten.

Gorges du Verdon, Frankrijk
Gorges du Verdon is de bekendste en oudste kloof van Europa en wordt ook wel de Grand Canyon van Europa genoemd. Tussen de rotswanden, die tot een hoogte van 700 meter komen, bevindt zich een prachtige, blauwe rivier waarop je tussen het prachtige landschap kunt kanoën.

Niagara Falls, Canada
De Niagara Falls zijn de indrukwekkende, reusachtige watervallen op de grens bij Canada. Met een totale lengte van bijna 10 kilometer is het een van de grootste watervallen op aarde. Voor een adembenemend uitzicht kun je met een boot vanaf het water, in een deken van mist, prachtige regenbogen zien.

Cappadocië, Turkije
De natuur in Cappadocië is in één woord spectaculair. Het landschap is gevormd door turfsteen dat in de loop der jaren gevormd is tot een surrealistisch plaatje. Het landschap wordt gevuld door prachtige rotsen waarin zelfs huizen zijn gebouwd. Wil je Cappadocië ook bezoeken? Dat kan! Libelle organiseert samen met Corendon een reis naar deze bijzondere plek.

 

Reis Cappadocië
Reis Cappadocië
299 euro

Beeld: iStock

Maartje en de meisjes – deel 38: “Schat? Als ik nou echt bi ben, wil je dan ook nog met me trouwen?”

voel je je

Een vraag van Liesbeth zet Maartje flink aan het denken. De vrouwenliefde uit haar leven schrappen voelt niet goed. Maar wat wil ze dan wel?

Jochem en ik maken een avondwandeling terwijl de kinderen in bad zitten. “We leggen onszelf wel op bed hoor mam,” riep Nine stoer. Ik vind het heerlijk nu de kinderen groter en zelfstandiger worden.

“Hoe voel je je?” vraag ik aan Jochem.

“Eh, goed. Hoezo?” Hij kijkt

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien