Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Massage, baden en yoga: aanbieding voor een yogaweekend met minerale baden

Libelle-producer Elselien testte een yogaweekend met minerale baden. Het thermaalbad zal mensen met gezondheidsklachten goed doen door de mineralen die het bad bevat. Spieren worden ontlast, je wordt gekalmeerd en je  lichaam krijgt iets extra’s.

Elselien van Dieren: “Ik had dit ontspanningsdagje bij Fontana Bad Nieuweschans bijna afgezegd om de meest a-relaxte reden die je kunt verzinnen: te druk. Het huis was een puinhoop, er moesten nog drie interviews worden uitgewerkt en ik had nog steeds geen jurk voor die bruiloft van over een paar weken. Gelukkig kwam ik net op tijd bij zinnen: dat komt allemaal wel, eerst even op adem komen. Ik pakte mijn tas en vroeg mijn vriend hetzelfde te doen. Maar helaas, hij wilde per se verder met de verbouwing van de tuin. Wie wél mee wilde, was mijn schoonmoeder Gerda, een groot fan van wellnesscentra én al jaren een trouwe lezeres van Libelle. Een prima kandidaat dus om deze aanbieding te testen en ach, dat we straks samen naakt in de sauna zitten zou ook wel wennen…”

Advertentie

Een warm bad
“Mijn to do-lijst is al snel vergeten wanneer we een paar uur later in badjas door het resort wandelen. Vriendelijk personeel, lekker eten, heerlijke sauna’s en een gezellige yogaruimte. Wát een rust hangt hier. De fijnste plek van Fontana vind ik het badjassenpark, een enorm gebied waar je in badjas rond de vijver en tussen de bomen kunt wandelen. Compleet met buitenfitnesstoestellen, legio relaxstoelen en enorme hangmatten om lekker in te zonnen. Na de wandeling besluiten we op te warmen in het thermaalbad. Alhoewel… zie ik daar nu bikini’s en zwembroeken in de verte? Oeps, dat hadden we even gemist. Gelukkig staat er bij de receptie een grote doos met badkleding die je voor anderhalve euro per dag kunt lenen. In een verrassend modieus badpak met zebraprint lig ik even later in het buitenbad dat alleen door de temperatuur (36 graden!) al ontspannend is, maar door de verschillende mineralen ook nog iets extra’s doet voor je lijf. Met name door het zout ontstaat een gevoel van gewichtsloosheid (net als in de Dode Zee) waardoor spieren en gewrichten ontlast worden. De mineralen magnesium (kalmerend en spierontspannend), bromide (desinfecterende werking) en jodium (gunstig effect op ontstekingen) zorgen dat mensen met reuma of andere gezondheidsklachten wel varen bij dit thermaalbad.”

Een kaarsmassage
“We sluiten de dag af met een speciale behandeling. Mijn schoonmoeder gaat voor een aromatherapie gezichtsreflexzone, waarbij op bepaalde punten in het gezicht wordt gedrukt die in contact staan met organen en stelsels in je hele lijf. De behandeling kan hoofdpijn wegnemen en stress verminderen. Klinkt goed, maar ik wil iets anders proberen: een kaarsmassage. Masseuse Etty staat al op me te wachten met een brandende kaars – een mengsel van honing en kokosolie dat even later over mijn rug gegoten wordt en gelukkig niet zo heet is als ik vermoedde. Ik trakteer mezelf nooit op een massage omdat ik het toch wel heel luxe vindt, maar het is wel heel prettig om eens gemasseerd te worden door iemand die het – in tegenstelling tot mijn vriend – langer dan twee minuten volhoudt zonder met een schuin oog naar Studio Sport te kijken.”

“Weer eens iets anders, zo’n kaarsmassage”

Dag stressnek
“‘s Avonds rijden we terug naar huis door het uitstrekte Groningse land. De zon gaat onder, uit de radio galmt een vrolijk liedje en er is nauwelijks verkeer op de weg. Of het nu door de yoga, de sauna, de baden, het fijne park of de massage komt: mijn stijve nek is verdwenen én we hebben een gezellige dag gehad. Missie geslaagd.”

Libelle aanbieding
De aanbieding is een driedaags yogaweekend met minerale baden bij Fontana Bad Nieuweschans in Groningen. Het heeft niet voor niets zo’n goede naam. Het is een heerlijk adres voor een weekendje relaxen. Met yogaworkshops, saunabezoekjes en nog veel meer.

Inclusief
3 dagen onbeperkt toegang tot de Thermen, de saunafaciliteiten en rustpaviljoen met lavendelkamer · vrije deelname aan Thermenactiviteiten · 2 overnachtingen · 2x uitgebreid ontbijtbuffet met o.a. regionale producten · 4 yogaworkshops van 90 minuten (op vrijdagavond, zaterdagochtend en -middag en zondagochtend) · 1x tweegangendiner in restaurant Waters of the World · gratis koffie, thee en water tijdens uw verblijf, zowel in de hotellounge als in de sauna · gebruik van badjas, badlakens en badstof slippers · gebruik fitnessruimte (gedurende de openingstijden) · taxiservice van en naar station Bad Nieuweschans (tussen 10.00-17.00 uur) · parkeren · 1 dag gratis fietsverhuur p.p. · gebruik nordic walking poles.

Exclusief
Persoonlijke uitgaven, overige maaltijden en drankjes, overige behandelingen, toeristenbelasting à € 0,95 p.p. per nacht en boekingskosten a € 10,-.

Data & prijs
vrijdag 7 oktober – zondag 9 oktober
vrijdag 4 november – zondag 6 november
vrijdag 9 december – zondag 11 december
vrijdag 13 januari – zondag 15 januari 2017
€ 199,- p.p. in een gedeelde kamer (twee personen op één kamer)
€ 239,- p.p. in een kamer voor alleengebruik

Ja ik wil mee!
Reserveer hier of bel tel. 020-573 03 50.

Bekijk ook deze video waarin reisvlogger Bonnie het mooie Zweden laat zien:

LEES OOK:

Tekst & productie: Elselien van Dieren, Nienke Zondervan. Beeld: iStock

Zo zorg je ervoor dat je relatie standhoudt en samen oud wordt

relatie

Premium

Het aantal alleenstaanden en echtscheidingen is nog nooit zo hoog geweest. Hoe komt het toch dat de zoektocht naar De Ware zo moeilijk is geworden? En: wat kunnen we zelf eraan doen om goed samen oud te worden?

We zijn, uitzonderingen daargelaten, allemaal op zoek naar de ware liefde. En als we die gevonden hebben, proberen we dat gevoel zo stevig mogelijk vast te houden. Althans, dat zou je denken. De realiteit is anders. Niet eerder telde Nederland zo veel alleenstaanden. Sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw nam het
Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien