Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Contant of pinnen? Zó betaal je het best en veiligste op reis

In Nederland is contactloos betalen, met je telefoon afrekenen of gewoon pinnen voor zelfs het kleinste bedrag geen enkel probleem. In tegendeel, de meeste winkels hebben zelfs het liefst dat je pint. Maar hoe zit dat eigenlijk in het buitenland? Zó betaal je het best op reis.

Een goede voorbereiding is het halve werk, ook als het om geldzaken gaat.

Advertentie

Contant geld

Natuurlijk is het aan te raden om niet met heel veel contant geld op stap te gaan als je in het buitenland bent. Je weet nooit in wat voor situatie je terecht kunt komen, waardoor je beter af bent met een paar briefjes dan een groot bedrag. Op sommige plekken kun je helemaal niet pinnen, en dus is standaard wat contanten bij je hebben geen overbodige luxe.

Voorkeur

Als je denkt dat je ann0 2020 in ieder land kunt pinnen, zit je goed fout. In Zuid-Europese landen, maar ook in Duitsland, wordt er nog steeds de voorkeur gegeven aan contanten. “In Duitsland is een grote aversie tegen pinnen, in veel winkels kan dat dus niet eens. Maar geld opnemen bij een automaat kost dan op veel plaatsen weer geld”, legt Berend Jan Beugel van Betaalvereniging Nederland aan RTL Nieuws. “Vooral op plekken met weinig opties. Mijd daarom geldopnames op drukke plekken met weinig keuze, zoals tankstations langs de snelweg, luchthavens of stations.”

Geldautomaten

Toch is geld pinnen in de meeste landen gratis en dan ook helemaal geen probleem. Met een normale bankpas kun je vrijwel overal in Europa gewoon geld uit de muur halen. Maar let op, het is namelijk alleen gratis en mogelijk bij geldautomaten waar je het Maestro-logo ziet. In sommige winkels of bij bijvoorbeeld tankstations staan soms particuliere automaten, waar je wel extra moet bijbetalen om te pinnen.

Creditcard

Een creditcard is ook een veilige en handige manier om te betalen op reis, zowel binnen als buiten Europa. Je kunt er maar liefst in 210 landen mee betalen, en je hoeft niet te vrezen om buitenlands geld over te hebben als je weer thuis bent. Vergeet voor je op vakantie gaat echter de limiet van je kredietkaart niet te verhogen voor de periode dat je reist. Zo kun je zorgeloos op vakantie en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Flair. RTL Nieuws. Beeld: iStock

op reis Libelle

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien