Boek die tickets maar: naar deze Europese steden rijdt de nachttrein binnenkort
Subkop Beeld Getty Images
Boek die tickets maar: naar deze Europese steden rijdt de nachttrein binnenkortSubkopBeeld Getty Images

Boek die tickets maar: naar deze Europese steden rijdt binnenkort een nachttrein

Voor fans van citytrips in Europa hebben we goed nieuws: de comeback van de nachttrein. Een goedkopere manier van reizen, extra fijn nu de prijzen stijgen. Het duurt misschien iets langer, maar het geeft je ook meer tijd om in de vakantiemodus te komen.

Julia GhijsenGetty Images

De nachttrein is terug van weggeweest! Het is lang niet populair geweest om met de trein naar je vakantiebestemming af te reizen. Mede door de hoge prijzen en tijd kozen veel mensen voor het vliegtuig. Dat lijkt de nu te veranderen. In 2021 werd de European Sleeper geïntroduceerd. Een nachttrein die steden verbindt in Europa. Ook de NS heeft niet stilgezeten en kwam met de Nightjet, deze rijdt al sinds 2021 naar onder andere Praag, Wenen, München, Innsbrück, Milaan, Verona en Venetië. Je betaalt wat meer voor een slaapcabine, maar een zitplek heb je al vanaf dertig euro.

Nachttrein naar Berlijn

Vanaf 25 mei rijdt er ook een nachttrein naar Berlijn. Helaas vertrekt-ie niet dagelijks, maar op maandag, woensdag en vrijdag ben je binnen tien uur in Berlijn. Je kunt in Nederland op verschillende plekken opstappen. Een ticket is er al voor onder de vijftig euro.

Vamos a Barcelona!

Vanaf december is het zover, dan kun je al slapend naar Barcelona reizen. Het is mogelijk om op te stappen in Amsterdam, Den Haag HS, Rotterdam en Roosendaal. De trein maakt zijn reis door België en Frankrijk om negen uur later te arriveren op de plaats van bestemming. Hoeveel dit nachtelijke tripje gaat kosten is nog niet bekend, maar de kans dat het goedkoper is dan een vliegticket is groot.

Leuk vooruitzicht

Er staat nog meer op de planning bij de European Sleeper. Ook Stockholm komt eraan. Dus genoeg leuke steden die je op het verlanglijstje kan zetten!

Bron: European Sleeper

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden