Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Wil je hebben: 5x kaart- en bordspellen met een reisthema

Blijf je deze zomer thuis? Haal het vakantiegevoel toch een beetje in huis door middel van bord- of kaartspelletjes met een reisthema. Extra leuk om te spelen in het zonnetje in de tuin of op het balkon.

Advertentie

Bordspel Ticket to ride Europe

Ticket to Ride Europe is het ultieme reisspel. Met dit bordspel reis je per trein over het hele continent. 2 tot 5 spelers moeten hier de routes op hun bestemmingskaarten volbrengen. Dit doe je door verbindingen tussen steden te claimen. Je mag deze alleen bouwen als je de juiste kaartencombinaties in handen hebt. Heb jij aan het eind van het spel de meeste punten verzameld met je treinnetwerk? Dan ben jij de winnaar. Van dit spel zijn er talloze uitbreidingsets, zoals Ticket to ride Japan en USA.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @ victory_points on

Kaartspel Istanbul

Waan jezelf op de drukke bazaar in Turkije met het kaartspel Istanbul. Handelaren en hun assistenten haasten zich door de nauwe steegjes en proberen hun concurrenten te slim af te zijn. De sleutel tot succes? Een goede organisatie. Zet in dit kaartspel je assistenten slim in en probeer sneller dan je tegenstander de edelstenen te verzamelen. Dit strategische spel speel je met 2 tot 5 personen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marlon Kruis 🎲 Board Games (@el.crosso.aboardgamelife) on


Bordspel Azul

Fan van Portugal? In het tactische bordspel Azul moet je voor de Portugese koning Manuel I de muren van zijn koninklijke paleis met kleurige tegels versieren. Tijdens het versieren vorm je patronen met de tegels. Hoe ingewikkelder en specifieker, hoe meer punten je scoort. Materiaal verspild? Dan moet je helaas punten inleveren. De persoon met de meeste punten is de winnaar. Extra leuk: Azul is er in verschillende edities. Je speelt het met 2 tot 4 personen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meeple of Liberty (@meepleofliberty) on


Dobbelspel Machi Koro

Machi Koro is een Japans dobbelspel voor 2 tot 4 spelers waarbij je de stad Machi Koro moet laten uitgroeien tot de grootste stad in de regio. Je moet inkomsten krijgen, openbare werken bouwen én stelen van de schatkist van je buren. Met gebouwkaarten bouw je een eigen stad op. Het dobbelspel heeft diepgang en een mooie vormgeving.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🇬🇧 Always The Blue Meeple 🎲 (@boardgamerkez) on


Kaartspel Lost cities

Zijn jullie met zijn 2 thuis? Dan is het kaartspel Lost cities iets voor jou. Je bouwt expedities in 5 verschillende kleuren door kaarten van laag naar hoog te leggen. Als je aan de beurt bent, leg je een handkaart in een expeditie over aflegstapel. Je kunt kaarten die de andere speler nodig heeft vasthouden om hem dwars te zitten, maar daardoor heb je wel minder plaats voor je eigen kaarten. Het is dus belangrijk om tactisch te spelen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mechameeple (@mechameeple) on

Zo maak je nieuwe dobbelstenen in geval van nood:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Bol. Beeld: iStock

Lees meer

Libelle’s grote maanhoroscoop: álles over liefde en relaties

maanhoroscoop-libelle-liefde-relaties

Premium

Naast een zonneteken hebben we allemaal ook een maanteken. De maan belicht vooral de emotionele kant van ons leven en karakter.

Welk maanteken ben ik?

Binnen de astrologie kennen de meesten van ons wel hun zonneteken. We zijn een Ram, Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw, Maagd, Weegschaal, Schorpioen, Boogschutter, Steenbok, Waterman of Vissen omdat de zon op onze geboortedag in dat dierenriemteken stond. Om meer te leren over onze emotionele kant is het belangrijk om te weten in welk teken de maa

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien