Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Hier moet je zijn tijdens de Braderie de Lille

Elk jaar staat begin september heel Lille op zijn kop, tijdens de Braderie de Lille. In het autovrije centrum staan maar liefst 12.000 kraampjes opgesteld met schilderijen, antiek, meubels, boeken, servies, glaswerk, beeldjes. Oftewel: alle denkbare curiosa die jarenlang op zolders, in schuren of kelders zijn bewaard, en nu wachten op een nieuwe eigenaar.

Tijdens de braderie is het groot feest in Lille. Er is ook een vrijmarkt en er worden allerlei activiteiten georganiseerd, zoals straattheater, wielerwedstrijden en pop- en jazzconcerten. En omdat shoppen en slenteren langs kraampjes hongerig maakt, is het zeker de moeite om op een terrasje neer te strijken voor een moules-frites (mosselen met frites). Hieronder lees je nog meer tips.

Advertentie

 Tips

 • Trek schoenen aan die écht goed zitten (géén overbodige luxe in een stadscentrum vol kinderkopjes
 • Kom met lege tassen, bij voorkeur op wieltjes
 • Breng genoeg cash mee om de lange rijen bij de pinautomaten te omzeilen
 • Het restaurant waar de hoogste berg mosselschelpen ligt, is blijkbaar het drukstbezocht. Dat is vast niet voor niets…
 • Aan het eind van de dag zakken de handelaars met hun prijzen. Dat ene beeldje of lampje dat nét iets te prijzig was, kan nu ineens wel binnen het budget passen.

Hier moet u zijn

 • Bij de l’Esplanade, tegenover de Champ de Mars, zijn vooral veel kleine meubels en prullaria te vinden.
 • Op de Boulevard Jean-Baptiste Lebas, de omliggende straten en de Rue de Léon Trulin zijn de beroepsantiquairs uit Engeland, Ierland en Bourgondië gevestigd. Deze antiekhandelaren verkopen de grootste garderobekasten, fauteuils, eettafels en andere spullen. Wat ook geldt voor: Boulevard Louis XIV, Debierre en de Réduit-straten. Wel behoorlijk prijzig, overigens.
 • Even weg uit de menigte? Een wandeling om de burcht is een aanrader, net als de dierentuin van Lille (geopend van 9.00 tot 19.00 uur, gratis toegang).
 • Op de Champ de Mars is een kermis met wel 200 attracties, die non-stop draaien in de nacht van zaterdag op zondag tot 5.00 uur ’s ochtends!
 • Op zondagochtend is de sfeer op de kleurrijke markt op het Place de la Nouvelle Aventure in Wazemmes fantastisch. Aanrader!
 • In de oude straten van Lille staan ook kramen van de wat luxere kledingzaken, maar ook van verschillende particulieren.
Bezoek de brocantemarkt in Lille
Bezoek de brocantemarkt in Lille
39
Bekijk

Meer Lille

Lille is eigenlijk een soort mix van Parijs, Antwerpen en Gent. In de kronkelstraatjes van Vieux Lille (het hart van Lille), barst het van de leuke winkeltjes, restaurants en bars en is het een en al joie de vivre. Elk straatje heeft zijn eigen sfeer.

 • Op de Place du Général-de-Gaulle, ook wel Grand Place genoemd, komen alle winkelstraten uit. Te midden van het voetgangersgebied met cafés, restaurants en terrassen staat een enorme fontein
 • De Rue de la Monnaie is de oudste straat van Lille. Hier zijn middeleeuwse steegjes met boetieks en specialiteitenwinkeltjes te vinden.
 • Rue Esquermoise is dé woonwinkelstraat van Lille, met bijvoorbeeld Flamant, een Belgische winkelketen met woonspullen in landelijk klassieke stijl. Maar ook Comptoir de Famille (linnen tafelkleden, veel accessoires van smeedijzer) en stoffenwinkel Les Canapés.
 • In het centrum van Lille bevindt zich een prachtig park, Jardin Vauban. Met vijvers, beekjes en eeuwenoude bomen. Een fijne plek om even bij te komen en alle aankopen te bewonderen.

Iedere dag de best gelezen berichten van Libelle Daily in je mailbox? Dit wil jij niet missen! Meld je aan voor de Daily Update

BEKIJK OOK DEZE VIDEO: Mooie grote tak gevonden? Maak er een stylingtak van op deze 3 manieren

Tekst: Nienke Zondervan

Thelma: “Ik trouwde opnieuw met mijn ex-man”

Trouwen

Premium

Thelma (60) en Gabrie Jansen (60) trouwden jong en kregen samen 3 kinderen. Het huwelijk strandde en bijna 20 jaar lang hadden ze nauwelijks contact. Tot vorig jaar, toen ze tijdens een verjaardag naast elkaar op de bank belandden en tussen hen - tot  ieders verrassing - de vonk opnieuw oversloeg. Afgelopen zomer gaven ze elkaar voor de tweede keer het jawoord. "We zijn nooit gestopt met van elkaar houden."

Thelma: “Op onze trouwkaart staat: ‘Loved you yesterday, love you still, always have and always will’. Zo voelen we dat allebei. We zijn nooit gestopt me

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien