Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Drie verrassende steden om dit voorjaar te bezoeken

Zin in een stedentrip, maar niet om ver te reizen? Op maximaal 3 uur rijden van Utrecht liggen drie steden waar nog genoeg te ontdekken valt. Wordt het Duitsland, België of blijf je gewoon lekker in Nederland? Hoe dan ook: niet te ver weg en er toch even helemaal uit!

Zoek je het toch liever wat meer richting het noorden? Kijk dan naar de video van reisvlogger Bonnie waarin ze laat zien wat er in de culturele hoofdstad Leeuwarden allemaal te doen is.

Advertentie

1.  ‘s-Hertogenbosch
Bourgondië in Brabant! Hier komen cultuur, shoppen en lekker eten bij elkaar. Maak een rondvaart over de Dieze en bekijk de stad vanuit een nieuw perspectief. Zoek je het liever hogerop? Beklim de toren van de Sint Janskathedraal en kijk vanaf 73 meter hoogte over de stad uit. Een flinke klim, maar je beloont jezelf met een sjekladebol van Jan de Groot vlak bij het station. Inderdaad: dat is de beroemde Bossche Bol.

2.  Namen
Op ongeveer tweeënhalf uur rijden van Utrecht vind je Namen (Namur, op z’n Waals). Dit oude stadje in België heeft door haar strategische ligging veel veldslagen meegemaakt en de herinneringen daaraan kom je door heel Namen tegen. Zo vind je honderd meter boven de stad de eeuwenoude citadel. Tip voor speurneuzen: kijk of je hier bronzen schelpen op de grond kunt vinden. Die wijzen de weg naar Santiago de Compostela (ongeveer drie maanden lopen vanuit Namen).

3.  Münster
De naam Münster komt van het Latijnse monasterium (klooster) en refereert aan de oprichting van het bisdom Münster door Karel de Grote in 793. De stad is eigenlijk een groot openluchtmuseum. Waar je ook kijkt, overal is iets moois te zien. Wij raden je aan om een fiets te huren en een tocht te maken door de historische binnenstad. Geheimtipp: bezoek de Kreativkai, een wijk die de laatste jaren is uitgegroeid tot het hippe deel van Münster. Naast hippe designwinkels en galerieën vind je er tal van uitgaansgelegenheden.

Bonus: Trier
Nog ouder dan Münster is Trier, de oudste stad van Duitsland. Dat zie je onder andere aan de arena van het amfitheater of de Porta Nigra (zwarte poort) die de Romeinen er hebben gebouwd. Op de Hauptmarkt vind je de Steipe, een markant gebouw dat tegenwoordig een café en een speelgoedmuseum is. En als je denkt dat de aardappel saai is, moet je naar Kartoffel Restaurant Kiste aan de Fahrstrasse. Zij zijn gespecialiseerd in Alles rundum die Knolle.

Zin om op pad te gaan? Op Startpagina.nl vind je nog veel meer stedentrips.

LEES OOK:

Anouks dochter (15) durfde niet meer naar school: “Soms duwde ik haar letterlijk de deur uit”

Anouks dochter - libelle

Premium

De dochter van Anouk (49) veranderde in de brugklas van een vrolijk meisje in een angstige puber. Het werd zo erg dat ze niet meer naar school kon. “Flo bleef zitten, raakte haar vriendinnen kwijt en had nergens meer plezier in.”

Anouk: "Het ene moment zat mijn dochter Flo nog vol enthousiasme aan de keukentafel haar boeken te kaften en zich te verheugen op haar nieuwe leven op de middelbare school. Het volgende moment was er niets meer over van haar optimistische stemming. Na 2 maanden verkeerde ze in een permanente staat van paniek. Ze zeggen dat een mens 2 instinctie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien