Ontdek Drenthe! Boek nu met 40% korting>

Zoek binnen:

Lekker uitwaaien met déze wandeling van 3,5 km door de duinen in Overveen

Geen plannen dit weekend? Dan is deze wandeling van 3,5 km door de Kennemerduinen te Overveen een absolute aanrader. Een wandeling door de duingebieden is de perfecte manier om alle zorgen en dagelijkse beslommeringen los te laten en helemaal opgeladen weer naar huis te gaan. 

De zee is Nederlands grootste natuurgebied en daardoor een van de toeristische trekpleisters van ons landje. Met maar liefst 523 kilometer aan kustlengte om heerlijk uit te waaien.

Advertentie

Wandeling door de ‘jonge duinen’

Een wandeling van 3,5 km door de duinen in Kennemerduinen, Overveen.

Geniet van een korte wandeling door de jonge duinen van dit heerlijke natuurgebied. Met de aangeplante dennenbossen op de duintoppen en gras- en struikbegroeiing in de duinvalleien en vele bloemen, kruiden en mossen is deze route lekker groen. Onderweg kom je loslopende grote grazers als Schotse hooglanders en Koniks (paarden) tegen.

Wat is er te zien?

  • Recreatieplas ’t Wed werd eind jaren vijftig van de vorige eeuw uitgegraven. Tijdens het zwemseizoen (van 1 mei tot 30 september) kun je er zwemmen.
  • Uitzichtpunt Konijnenberg biedt een spectaculair overzicht over de duinen.
  • Tussen de Helmberg en het Rietvlak zijn aan beide kanten van de weg gedenkstenen geplaatst voor de verzetslieden die hier zijn vermoord tijdens de Tweede Wereldoor-log, ze zijn na de oorlog herbegraven op de Erebegraafplaats.
  • Terug bij het bezoekerscentrum kun je in Het Duincafé bijkomen en genieten lekkers gemaakt met lokale en biologische producten.

De route

De wandeling begint bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen, ingang Koevlak, aan de binnenrand van de duinen. Volg voor deze route de groene gemarkeerde paaltjes. Parkeren kan, tegen een kleine vergoeding, bij de ingang.

Wil je een nachtje blijven logeren in de buurt van het strand? Boek een hotelovernachting gemakkelijk via de Libelle Shop: 

Wandelen en logeren aan de kust
Wandelen en logeren aan de kust
Vanaf 79-,
BESTEL HIER

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Tekst Michèle Bevoort Beeld: Istock

Lees meer

Anne-Wil: “Ik hoop zo dat de baby haar alles zal brengen waarnaar ze zo verlangt”

Anne-Wil heeft twee kinderen, vijf kleinkinderen, is getrouwd met Han en werkt in een exclusieve boetiek. Ze vergeet spontaan de coronaregels als ze Manon feliciteert.

Lees hier het Dagboek van Willeke, de kleindochter van Anne-Wil. 

Zaterdag

Terwijl ik probeer mijn aandacht bij de klanten te houden, dwalen mijn gedachten toch steeds af naar Manon. Zwanger. Eindelijk. Ze heeft niet eens zo veel gezegd toen ze me belde om het te vertellen. Haar stem k

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien