Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Ondanks veelvuldig vliegen, vinden Nederlanders duurzaam reizen wél belangrijk

Hoewel Nederlanders voor het eerst vaker met het vliegtuig naar het buitenland op vakantie gaan dan met de auto, is duurzaamheid belangrijk voor veel reizigers. 

Dit blijkt uit onderzoek van reisorganisatie Eliza was here.

Advertentie

Compensatie

Misschien heb je er wel eens van gehoord: CO2compensatie voor een vliegvakantie. Dat werkt zo. Als jij een vliegvakantie boekt, kan je de optie krijgen om een compensatie te betalen. Het kan ook zo zijn dat de reisorganisatie de compensatie bij de prijs inbegrepen heeft zitten. Jouw (extra) geld wordt vervolgens geïnvesteerd in duurzame projecten. Denk hier bijvoorbeeld aan het aanleggen van duurzame energiebronnen of voor het planten van bomen. Hiermee compenseer je als het ware je uitstoot omdat je reist met het vliegtuig. Je reis zelf wordt er niet beter dan.

Betalen

Uit het onderzoek van Eliza was here blijkt dat Nederlandse reizigers zich wel degelijk bekommeren om het milieu en hun ecologische voetafdruk. Zo zegt bijna de helft van de respondenten in het onderzoek (42%) bereid te zijn om een kleine bijdrage te betalen tijdens het boeken van een reis zodat deze besteed kan worden aan een milieu-gerelateerd initiatief.

Daarnaast vindt ruim de helft van de reizigers een duurzaam keurmerk voor reisorganisaties een goed idee. Ook juicht 65% het toe dat reisaanbieders zich steeds meer gaan bezighouden met duurzaamheid.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Eliza was here. Beeld: iStock.

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien