Center Parcs: samen uitwaaien aan de Zeeuwse kust

Zoek binnen:

Griezelig: musea wereldwijd delen hun engste items op social media

Op Twitter is een challenge gaande die zowel griezelig als grappig is. Musea wereldwijd delen onder de hashtag #CreepiestObject de meest rare en enge items uit hun musea. 

Het begon allemaal toen het Engelse Yorkshire Museum een knot mensenhaar deelde dat ooit het hoofd van een Romeinse vrouw kroonde. Het museum riep via Twitter op: ‘Musea kom bijeen, het is tijd voor een #CURATORBATTLE’. Zo gezegd, zo gedaan.

Advertentie

Doos met oogballen

Musea over de hele wereld zijn enthousiast en delen hun vreemdste museumstukken online. Zo deelde het Deutsches Historisches Museum een masker dat werd gebruikt tegen de pest rond 1650 en Rijksmuseum Boerhaave in Leiden een doos met oogballen.

Benieuwd naar alle enge objecten? Bekijk ze hieronder:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Dazed. Beeld: iStock.

Lees meer

Presentator Harm Edens: “Van tegenslag word ik strijdlustig”

Harm Edens - Libelle.nl

Premium

Dat het rare tijden zijn, kan Dit was het nieuws-presentator Harm Edens (58) eigenlijk niet meer horen. Hij maakt zich grote zorgen over de wereld, al ziet hij ook lichtpuntjes. Een gesprek over de liefde, het vaderschap en humor in tijden van crisis.

Als klein kind kwam Harm Edens erachter dat als je wat aarde en een eikel in een zelfgekleid potje duwt, daar wat water bij doet en de bovenkant afdekt met plastic, er een plantje uitkomt. En dat dat plantje een eikenboompje kan worden. “Ik vond dat magisch, ben meteen overal in mijn omgeving van die Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien