Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Zó maak je het perfecte fotoalbum van al je vakanties

Als je geen vakantie op de planning hebt, dan heb je dit jaar alle tijd om fotoalbums te maken van alle vorige vakanties. Door al die mooie herinneringen op te halen, voelt het toch alsof je even weg bent.

Aan de slag met een fotoalbum? Zo doe je dat.

Advertentie

Inspiratie opdoen

Laat jezelf inspireren door andere albums. Op social media als Instagram en Pinterest zijn er genoeg foto’s van mensen die hun albums delen. Zo kun je inspiratie opdoen voor een bepaalde stijl of thema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 👩🏻💻D A M A R I S (@atstudiod) on


Online album

Tegenwoordig zijn er een hoop verschillende websites waar je online een fotoalbum kunt maken. Handig als je alleen maar foto’s hebt geschoten met je telefoon. Bedenk eerst wat voor formaat je wilt. Sorteer vervolgens alle foto’s die je in je album wilt hebben en maak een indeling. Bedenk daarna wat voor materiaal je wilt. Wil je een hardcover of maak je er een magazine van met glimmend papier? Vaak is het ook mogelijk om tekstjes bij de foto’s te zetten en een eigen cover te ontwerpen.

View this post on Instagram

 

A post shared by Instawall – Wanddecoratie (@instawall_prints) on

Maak meerdere albums

Het is een kostbaar klusje, maar uiteindelijk heb je er veel plezier van. Als je het geld ervoor over hebt, kun je meerdere albums maken. Maak bijvoorbeeld een speciaal album voor die vakantie in Spanje, de keer dat je met de kleinkinderen een dag naar de Efteling ging of dat weekend in Brussel.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Thebookmaker (@thebookmaker.baka) on

Dubbele pagina’s

Als je een online album maakt, is het leuk om verschillende stijlen af te wisselen. Kies er bijvoorbeeld voor om een paar foto’s over de volledige breedte van dubbele pagina’s te laten afdrukken. Dit is extra mooi bij foto’s van landschappen. Let wel op dat de foto’s die je hiervoor kiest horizontaal en van goede kwaliteit zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pen Magazine (@penmagazine) on

Collages

Heb je meerdere foto’s gemaakt van één locatie en kun je niet kiezen welke je laat afdrukken in het album? Dan kun je natuurlijk ook gewoon een collage maken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by anounceofcreativity (@anounceofcreativity) on

Knippen en plakken

Ga je zelf aan de slag met geprinte foto’s? Voeg dan wat leuke extra’s toe. Misschien heb je ergens nog wel een verdwaald vliegticket liggen of een plattegrond die je hebt gebruikt. Plak deze ook in je album en combineer het met mooie stukjes washitape of stempels. Je kunt er ook voor kiezen om een scrapbook van je vakantie te maken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Annie Carignan (@annie_igram) on

Zo haal je een gelijmde foto zonder scheuren uit een oud fotoalbum:

Meer zelf maken? Bestel dan de Libelle Home Made met allerlei leuke DIY-projecten 

Libelle special 6 – Home made
Libelle special 6 – Home made
€ 4,99
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock
Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien