Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Giethoorn: het Venetië van Nederland (met aanbieding!)

Giethoorn wordt wel het Venetië van Nederland genoemd. Zodra je er bent, snap je meteen waarom. Al die bootjes die onder de bruggetjes door varen hebben absoluut iets romantisch.

Zelf aan het roer
Wie zelf op ontdekkingstocht wil op het water, huurt een fluisterbootje of sloep bij Zwaantje. Er zijn verschillende vaarroutes en ze duren 1 tot 4 uur.
Fluisterboot voor maximaal 4 personen vanaf € 20,- voor 1 uur, zwaantje.nl.

Advertentie

Picknick op het water
De buitenlucht maakt hongerig, dus reserveer een picknickmand voor onderweg. In de mand van Smit’s Paviljoen zit een sandwich van Weerribben-brood, een hard broodje en een zacht bolletje, belegd met zalm, vlees en kaas. Verder nog een Blokzijler Brok (streekkoek), fruit, vruchtensap en andere lokale lekkernijen.

LEES OOK: 5 REDENEN OM NAAR MARSEILLE TE GAAN

Giethoorn van toen
Museumboerderij ’t Olde Maat Uus laat zien hoe de afgelopen 100 jaar werd gewoond en gewerkt in Giethoorn, compleet met grutterswinkel, vissershuisje, tjaskermolen en hooiberg. Vrijwilligers vertellen over het boerenbedrijf, de turfwinning en het rietsnijden.
Binnenpad 52, entree € 4,- (kinderen: € 1,50).

Laarzen aan
Giethoorn ligt in De Wieden en aan de rand van de Weerribben. Natuurgebied De Wieden beslaat zo’n 6000 hectare met onder meer plassen, rietlanden, moerasbossen en natte weilanden. In de Weerribben kan worden gewandeld over een 2 km lang ‘laarzenpad’ van gevlochten wortels op het water. De tocht start bij Bezoekerscentrum De Wieden. Te lopen na het broedseizoen, dat eindigt op 24 mei.
Meer informatie: Natuurmonumenten.

AANBIEDING: nachtje blijven?
Op 15 minuten van Giethoorn ligt het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Eese-Giethoorn dat beschikt over een sauna, zwembad, brasserie à la carte restaurant, terras en tennisbaan. Speciaal Libelle-arrangement: ontvangst met welkomstdrankje. 2x overnachting. 2x uitgebreid ontbijtbuffet. 2-gangendiner op de aankomstdag. Gebruik van binnenzwembad, tennisbaan en wifi. Informatiepakket incl. fiets- en wandelroutes. Gratis parkeren.

Voorwaarden
Prijs: € 75,- p.p.; juli-augustus: €95,- p.p. Toeslag vrijdag- en zaterdagnacht: € 5,- p.p.pn. Prijs o.b.v. verblijf in een 2-persoonskamer. Toeslag alleengebruik €22,50 p.n. Toeristenbelasting: € 2,- p.p.pn.
Reserveringskosten: € 14.50 per boeking.
Aanbieding geldig t/m december 2016, m.u.v. feestdagen.
Boek via Marrea of bel (0571) 27 77 44.

LEES OOK:

Productie: Nienke Zondervan. Tekst: Maddeleen Hop. Beeld: Brenda van Leeuwen

Speel hier de woordzoeker van maandag 17 februari

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien