Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Vakantie naar Griekenland? Binnenkort moet je bewijzen coronavrij te zijn

Ga je binnenkort op vakantie naar Griekenland? Let dan goed op: vanaf volgende week maandag moet kunnen aantonen dat je coronavrij bent.

De negatieve test mag bij aankomst in Griekenland niet ouder dan 72 uur zijn.

Advertentie

Grenzen

Afgelopen zondag is er een recordaantal van 203 nieuwe besmettingen geregistreerd. Na deze nieuwe piek heeft de Griekse overheid de maatregelen aangescherpt.

Vanaf 17 augustus moet je door middel van een testuitslag kunnen aantonen niet besmet te zijn met het coronavirus. Je wordt niet alleen op luchthavens gecontroleerd, maar ook bij de landsgrenzen moet je de testuitslag kunnen laten zien. De verplichte test geldt niet alleen voor Nederlanders. Ook reizigers uit België, Spanje, Tsjechië en Zweden worden gecontroleerd.

Meer maatregelen

Naast het kunnen aantonen dat je coronavrij bent, heeft de overheid nog meer maatregelen genomen. Zo mogen er geen evenementen meer gehouden worden waar publiek bij staat. Verder moeten horecazaken in bepaalde gebieden, zoals de eilanden Kreta, Rhodos en Kos, na middernacht de deuren sluiten. Zo hoopt Griekenland de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Ook al ben je coronavrij, je moet zowel in het vliegtuig als op het vliegveld een mondkapje dragen. Dit herbruikbare mondkapje maak je zelf binnen 10 minuten:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS. Beeld: iStock

Lees meer

Tessel Tindert: “Na een paar minuten kijk ik om en raak ik in paniek”

Robert

Robert en ik gaan naar een hotelletje in Noordwest-Frankrijk waar we eerder zijn geweest. In Picardië, aan de monding van de Somme, de rivier waarbij in de Eerste Wereldoorlog zo bloedig is gevochten.

Daar lagen de loopgraven van waaruit miljoenen Franse, Engelse en Duitse jongens de dood in werden gejaagd. ‘Schuldig landschap’, zeg ik tegen Robert als we er bijna zijn. Links en rechts strekken zich lappendekens van gele korenvelden en groene weiden met witte koeien uit tegen een decor van zachtglooiende heuvels. Robert kijkt me niet-begrijpend aan.

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien