In 2023 een nieuwe taal leren? Deze 5 apps zijn het best Beeld Getty Images/iStockphoto
In 2023 een nieuwe taal leren? Deze 5 apps zijn het bestBeeld Getty Images/iStockphoto

In 2023 een nieuwe taal leren? Deze 5 apps zijn het best

Een nieuwe taal leren is niet alleen leuk, maar zorgt er in veel vakantielanden ook voor dat je beter met de locals kunt communiceren. Geen tijd om een cursus te volgen? Genoeg apps waarmee je vanuit huis leert. Libelle zet haar 5 favorieten op een rij.

Leonie CollombonGetty Images/iStockphoto

Duolingo

Een inkoppertje, maar Duolingo is volgens velen dé app om een nieuwe taal te leren -of dat nou Frans, Spaans, Mandarijn of Russisch is. Deze app voelt alsof je een spelletje speelt en is daarom enorm verslavend. De vriendelijke uil houdt je gemotiveerd, al speelt de mascotte ook regelmatig in op je schuldgevoel. Afijn: hij zorgt er in elk geval voor dat je dagelijks een minuut of tien oefent, waardoor je die taal in no time binnen de knie hebt. In principe kun je een taal volledig gratis leren, maar om gebruik te maken van een app zonder reclames en ongelimiteerde levens betaal je zo’n 14 euro per maand.

Babbel

Vind je het spelelement in Duolingo maar niets, dan is Babbel wellicht meer jouw ding. Deze app leert je een nieuwe taal op de ouderwetse schoolmanier. De app ziet er overzichtelijk uit en is daarom fijn in gebruik. Bovendien volg je hier dagelijks korte lessen van 15 minuten, waardoor je er elke dag wel even tijd voor kunt maken. De eerste les is altijd gratis, daarna betaal je per maand, half jaar of jaar.

Mondly

Het nadeel in veel taal-apps is dat de standaardtaal op Engels staat. Hierdoor moet je deze taal al goed beheersen, om een nieuwe te leren. Bij Mondly is dit niet het geval: elke taal is hierbij als uitgangstaal in te stellen en dat maakt het een stuk eenvoudiger. Deze app is geschikt voor het hele gezin - Mondly biedt ook een kinderversie - én kan op zowel je telefoon als computer gebruikt worden. Fijn!

Memrise

Een nieuwe taal leren op papier is vaak makkelijker dan daadwerkelijk naar een gesprek luisteren. Daar heeft Memrise iets op bedacht: op de app leer je door middel van video’s die mensen in hun moederstaal hebben ingesproken. Het levert een levendige manier van leren op die niet snel verveelt.

LinguaLift

Is zelf woorden oefenen niet voldoende voor je? Bij LinguaLift word je gekoppeld aan een echte mentor die tips geeft en altijd klaarstaat voor vragen. Wanneer je er behoefte aan hebt, krijg je zelfs huiswerk mee van deze leraren. Het gaat om mensen die de taal vloeiend spreken en daadwerkelijk een opleiding in lesgeven hebben gevolgd. Met LinguaLift haal je het klaslokaal naar je eigen huis toe.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden