Nu met 40% korting: 2 olijfbomen in Elho pot

Zoek binnen:

Vanaf juli zijn toeristen in dít vakantieland weer welkom

De meeste landen zitten volledig op slot en een vakantie lijkt dan ook nog ver weg. Maar om de financiële schade nog enigszins te beperken heeft een Europees land besloten om toch de grenzen vanaf juli open te gooien en het toerisme op gang te laten komen. 

Ga jij tickets boeken?

Advertentie

Toerisme

“Toeristen, Spanje verwacht jullie, in veilig omstandigheden”, sprak premier Pedro Sánchez zaterdagmiddag tijdens zijn toespraak. Eind juni, begin juli wil het land het toerisme weer op gang brengen. Wel gaf de regeringsleider aan dat dit alleen kan als aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan. Zo zal worden gekeken naar de gezondheidssituatie in het land waar de toeristen vandaan komen en van de Spaanse bestemming. Momenteel zijn de Spaanse autoriteiten bezig met de voorbereidingen voor het juist reguleren en controleren van de toeristen.

Bestemmingen

De Spaanse minister van Transport José Luis Ábalos ziet vooral mogelijkheden voor de Balearen en Canarische Eilanden. “De gezondheidssituatie is daar positief”, zegt hij daarover. Volgens hem zullen er snel concrete plannen komen.

Vliegtickets

Vliegtuigmaatschappij Transavia biedt al vluchten naar Spanje aan vanaf 4 juni. Concurrent Ryanair biedt tickets aan vanaf 24 juni en Easyjet pas vanaf 1 juli. De tickets kunnen dus al geboekt worden, maar naar waarschijnlijkheid kunnen buitenlandse toeristen niet eerder dan 21 de Spaanse grond betreden. Dan verwacht het land volledig uit lockdown te zijn gekomen volgens hun ‘4-stappenplan’. Pas dan mogen toeristen het land binnen.

Had jij al een vakantie geboekt die nu in het water is gevallen vanwege de pandemie? Libelle’s Laurence vertelt wanneer je recht hebt om je geld terug te krijgen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock. 

Lees meer

Als antibiotica niet meer werkt: dit moet je weten over bacteriofagen

bacteriofagen

Premium

We worden steeds resistenter voor antibiotica, en dat is volgens artsen een groot probleem. Gelukkig is er een alternatief: bacteriofagen. Wat zijn dat en waarom is die therapie in Nederland nog geen optie?

Inge: “Vijf jaar geleden kreeg ik een blaasontsteking. Die is niet adequaat aangepakt, waardoor ik met een bloedvergiftiging in het ziekenhuis belandde. Daarna ben ik nooit goed hersteld. Geregeld moest ik met spoed naar de huisarts omdat ik me beroerd voelde. Dan kreeg ik een nieuwe dosis medicijnen om de ontsteking eronder te krijgen, maar pillen hie

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien