Hoera! Libelle is genomineerd. Stem nu >

Zoek binnen:

Vanaf juli zijn toeristen in dít vakantieland weer welkom

De meeste landen zitten volledig op slot en een vakantie lijkt dan ook nog ver weg. Maar om de financiële schade nog enigszins te beperken heeft een Europees land besloten om toch de grenzen vanaf juli open te gooien en het toerisme op gang te laten komen. 

Ga jij tickets boeken?

Advertentie

Toerisme

“Toeristen, Spanje verwacht jullie, in veilig omstandigheden”, sprak premier Pedro Sánchez zaterdagmiddag tijdens zijn toespraak. Eind juni, begin juli wil het land het toerisme weer op gang brengen. Wel gaf de regeringsleider aan dat dit alleen kan als aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden wordt voldaan. Zo zal worden gekeken naar de gezondheidssituatie in het land waar de toeristen vandaan komen en van de Spaanse bestemming. Momenteel zijn de Spaanse autoriteiten bezig met de voorbereidingen voor het juist reguleren en controleren van de toeristen.

Bestemmingen

De Spaanse minister van Transport José Luis Ábalos ziet vooral mogelijkheden voor de Balearen en Canarische Eilanden. “De gezondheidssituatie is daar positief”, zegt hij daarover. Volgens hem zullen er snel concrete plannen komen.

Vliegtickets

Vliegtuigmaatschappij Transavia biedt al vluchten naar Spanje aan vanaf 4 juni. Concurrent Ryanair biedt tickets aan vanaf 24 juni en Easyjet pas vanaf 1 juli. De tickets kunnen dus al geboekt worden, maar naar waarschijnlijkheid kunnen buitenlandse toeristen niet eerder dan 21 de Spaanse grond betreden. Dan verwacht het land volledig uit lockdown te zijn gekomen volgens hun ‘4-stappenplan’. Pas dan mogen toeristen het land binnen.

Had jij al een vakantie geboekt die nu in het water is gevallen vanwege de pandemie? Libelle’s Laurence vertelt wanneer je recht hebt om je geld terug te krijgen.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: AD. Beeld: iStock. 

Lees meer

Elsemarie (49): “Op deze manier heb ik nog nooit aandacht van een man gehad”

Elsemarie (49): “De keren in mijn leven dat ik verliefd was, heb ik veel en hartstochtelijk gevreeën. Met mijn man, met wie ik nu vijftien jaar getrouwd ben, doe ik dat nog steeds.

Verliefdheid en sex heb ik nooit los van elkaar kunnen zien. Tot een paar jaar geleden een nieuwe collega op de zaak kwam. Niet een heel opvallende man, maar hij had een uitstraling die mij aantrok. We raakten met elkaar in gesprek en het klikte meteen. Al gauw zaten we tijdens de lunchpauze aan hetzelfde tafeltje in de kantine en gingen we daarna nog even een eindje lopen.

Net zoals i

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien