Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Kamperen in de winter: met deze tips blijf je warm

Gaat je jaarlijkse wintersportvakantie niet door en zoek je toch nog wat avontuur? Overweeg dan eens om te gaan kamperen in de winter. Of je dit nou doet in de natuur of gewoon in je achtertuin: met deze tips blijf je in ieder geval warm.

Advertentie

Extra stevige haringen

Je tent opzetten kan lastig zijn, maar tijdens de winter is dat het al helemaal. Kies voor stalen haringen, want lichtgewicht aluminiumharingen verbuigen makkelijk als de grond is bevroren. Je kunt het jezelf gemakkelijk maken door met een boormachine gaten in de grond te boren.

Goed isolerende kampeerspullen

Zorg voor goed isolerende kampeerspullen. Denk hierbij aan een tentgrondzeil om warm te blijven. Je kunt dit bedekken met bijvoorbeeld een gronddeken en een geïsoleerde slaapmat met een folielaag. Veel kou komt van de grond, dus dit is de perfecte manier om warm te blijven ’s avonds.

Thermo-items

Kamperen in de winter? Sla zoveel mogelijk thermo-items in. Om warm te blijven kun je kiezen voor thermo-ondergoed en -kleding. Een goede thermoskan is ook onmisbaar, want zo kun je voorkomen dat je voorraad met water niet bevriest. Het kan ook lekker zijn om een slaapzak te kopen waarvan de binnenkant van fleece is. Mocht je die niet hebben dan kun je natuurlijk ook een fleecedeken meenemen in je slaapzak.

Kruik of kachel

Als je kampeert in de herfst of winter is een extra warmtebron meer dan welkom. Je kunt een kleine, elektrische campingkachel aanschaffen die je af en toe kunt aanzetten. Kies liever niet voor een gaskachel en laat de campingkachel nooit zomaar aanstaan als je niet in de buurt bent. Je kunt ook kiezen om buiten een vuurschaal aan te steken, maar doe dit alleen op locaties waar dit is toegestaan. Tot slot is een warme kruik of een waterfles gevuld met warmwater ook onmisbaar om mee te nemen in je slaapzak.

Batterijen

Je moet niet alleen jezelf warm houden, maar ook je batterijen. Vrieskou vermindert namelijk de capaciteit van batterijen. Probeer daarom je telefoon overdag dicht op je lijf te houden en neem ‘m ’s avonds mee in je slaapzak. Neem voor belangrijke items een extra batterij mee en zorg voor een draadloze oplader.

Zó warm je je voeten weer op tijdens een koude nacht in de tent:

Shop de fijnste items voor je winterse kampeer avontuur:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Columbusmagazine, Kampeerclub. Beeld: iStock

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien