Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

Koninklijk overnachten: de mooiste kastelen in Nederland waar je kunt blijven slapen

Vorstelijk overnachten doe je natuurlijk in een kasteel. Vroeger woonden hier koningen, hertogen en vele andere prominenten, maar tegenwoordig kan iedereen zich voor een nacht kasteelheer of -vrouw voelen. 

Advertentie

Bloemendal, Limburg

Houd je van luxe? Dan moet je bij Bloemendal in Vaals zijn. Er zijn 77 luxe kasteelkamers en wellness suites. Naast overnachten kun je er ook golfen, fietsen huren en uitgebreid dineren. In het hotel zijn huisdieren toegestaan en je kunt gemakkelijk een uitstapje maken naar Maastricht. Je boekt een kamer vanaf € 129 per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hotel Kasteel Bloemendal (@kasteelbloemendal) op


Kasteel de Wittenburg, Zuid-Holland

In Wassenaar vind je Kasteel de Wittenburg. Het gebouw stamt uit 1899 en dat zie je terug aan de grote ramen en klassieke open haarden. ’S middags wandel je in de omgeving en ’s avonds eet je in het kasteelrestaurant. Hier serveren ze de Franse keuken met Aziatische invloeden. Een kamer boek je vanaf € 133 per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel de Wittenburg (@kasteeldewittenburg) op


Huis Bergh, Gelderland

Aan de rand van het stadje ’s-Heerenberg in Gelderland ligt het middeleeuwse kasteel Huis Bergh. Dit kasteel is van de 12e eeuw tot en met de 20e eeuw bewoond geweest. Het heeft alles erop en eraan: een slotgracht, ophaalbrug, wapperende vlaggen, rood-wit gekleurde luiken en verdedigingstorens. Je kunt slapen in een van de kasteeltorens en die zijn beschikbaar vanaf € 205 per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Huis Bergh (@kasteelhuisbergh) op


Westhove, Zeeland

Dit is wel een heel bijzonder hostel. Westhove in Oostkapelle stamt uit de 13e eeuw en is inmiddels omgebouwd tot kasteelhostel. Het kasteel beschikt nog over de torens en een slotgracht. Extra fijn: het hostel ligt op loopafstand van het strand. Een tweepersoons privékamer is beschikbaar vanaf € 77,50 per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door A n n e m i e k e G r o o t (@annemiekegr1968) op


Geulzicht, Limburg

In Berg en Terblijt zit Kasteel Geulzicht gevestigd. Je kunt hier slapen in het kasteel of in de bungalows ernaast. Er zijn tien kamers en vier daarvan beschikken over een Romeins bad van marmer. Er is één extra luxe kamer aanwezig die beschikt over een whirlpool en sauna. Een standaard kamer boek je vanaf € 115 per nacht.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kasteel Geulzicht (@kasteelgeulzicht) op

Hier staat het ‘geheime’ paleis van de familie van Oranje-Nassau:

Weekendje weg geboekt? Neem ons nieuwe Bookazine mee:

Libelle Bookazine Bookazine 9 – Onhoudbaar
Libelle Bookazine Bookazine 9 – Onhoudbaar
€ 3,65
BEKIJK

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Beeld: iStock
Lees meer

Roos Schlikker: “Ik gluur naar m’n zoon, naast me in de auto, en ik zie jou, mam”

Roos Schlikker

Roos Schlikker (45) heeft twee zoons, een man, een vader op leeftijd en veel vriendinnen. O ja… en zichzelf om voor te zorgen.

Lieve mama,

Ik moet je iets vertellen: Miró heeft nieuwe schoenen. ‘Vette patta’s’ noemt hij ze. Ze waren hartstikke duur en ik wilde ze niet kopen, want het jong voetbalt voortdurend in de bagger, maar hij wilde ze zo graag. Dus spaarde hij ervoor en vroeg hij voor zijn verjaardag alleen schoengeld. Vanochtend ging de bel. Springend als een kangoeroe nam hij de doos van de bezorger aan en daar lagen ze: peperdure Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien