schiphol, boeren, boerenprotesten, personeelstekort, vliegen, vliegtuig, vakantie Beeld Getty Images
schiphol, boeren, boerenprotesten, personeelstekort, vliegen, vliegtuig, vakantieBeeld Getty Images

Maandag vliegen vanaf Schiphol? Ga dan met de trein in plaats van auto

Ga je maandag 4 juli op vakantie en was je van plan om met de auto naar Schiphol te gaan? Dat kun je beter niet doen. De luchthaven raadt reizigers aan om met de trein te komen. Dit in verband met de protestacties door boeren.

Yasmine EsserGetty Images

Ook is het nog steeds het advies om niet eerder dan vier uur van tevoren op de luchthaven te zijn.

Boerenprotesten blokkeren Schiphol

Boeren kondigden eerder al aan de toegangswegen naar Schiphol te willen blokkeren en ‘het land plat te willen leggen’. De Koninklijke Marechaussee verplaatste daarom zware pantservoertuigen naar Schiphol. Daarmee kunnen mogelijk tractors weggesleept worden.

De gemeente Haarlemmermeer kondigde aan geen blokkades te tolereren. Wat de impact van de acties van boeren precies gaat zijn maandag is nog onduidelijk.

Boeren willen Schiphol blokkeren

Het vliegveld laat in een verklaring weten nauw contact te hebben met de Koninklijke Marechaussee en gemeente Haarlemmermeer.

Kom met de trein naar Schiphol

Om het zekere voor het onzekere te nemen roept Schiphol reizigers in ieder geval op om niet met de auto te komen. Dan zou je wel eens vast kunnen staan tussen de tractors en boze boeren. De trein is dus de beste optie.

Volgens KLM moeten reizigers ook rekeningen houden met vertragingen. De protesten kunnen namelijk ook de vluchtschema’s beïnvloeden. “Uw vlucht kan worden verstoord als u van, naar of via Schiphol reist”, zegt KLM.

Personeelstekort

Het ziet er naar uit dat het maandag weer een drukke dag wordt op Schiphol. Volgens reisbranche ANVR vliegen er zo’n 70.000 mensen vanaf Schiphol.

Het is al weken ontzettend druk op Schiphol. Door voornamelijk personeelstekort kunnen de rijen bij de beveiliging ellenlang zijn. Toch is het belangrijk om niet te vroeg te komen. Het is het eerlijkst als mensen niet eerder dan vier uur voor vertrek op de luchthaven zijn.

Ben je er eerder dan vier uur voor vertrek? Dan word je simpelweg niet binnengelaten. Bij de liften, trappen en lopende banden van Schiphol Plaza naar de vertrekhallen staan medewerkers die de vertrektijd op je ticket controleren.

Bron: nu.nl , rtl.nl, schiphol.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden