The old town city center of Dresden, Germany. Beeld Getty Images
The old town city center of Dresden, Germany.Beeld Getty Images

Corona

Mogelijk quarantaineplicht voor ongevaccineerde Nederlanders die naar Duitsland willen

Een negatieve test is binnenkort misschien niet genoeg voor ongevaccineerde Nederlanders die naar Duitsland willen. Dit maakt het Duitse nieuwsplatform NDR bekend.

RedactieGetty Images

Nederland en Spanje kleuren sinds donderdag grotendeels donkerrood op de Europese corona-risicokaart. Duitsland wijst Nederland daarom aan als hoogrisicogebied.

Reizen naar Duitsland

Momenteel mag je zonder vaccinatiebewijs of recente verklaring dat je negatief bent getest het land niet in. Gewone reizigers moeten een maximaal 48 uur oud testbewijs hebben en grensverkeer een testbewijs van maximaal 72 uur oud.

Strengere maatregelen

Duitsland overweegt strengere maatregelen en neemt vrijdag een besluit over een mogelijke quarantaineplicht voor Nederlanders zonder vaccinatie. Iedereen die niet is ingeënt moet vijf dagen in quarantaine en daarna opnieuw een coronatest afnemen. Als je dan nog steeds negatief bent, mag je naar buiten. Er dreigt ook een quarantaineverplichting voor niet-volledig gevaccineerde Duitsers die uit Nederland terugkeren. Hetzelfde geldt voor Duitsers die terugkomen uit Spanje.

Bron: Welingelichte kringen

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden