Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Zoek binnen:

In deze Nederlandse natuurgebieden lijkt het net alsof je in de Sahara bent

We kunnen voorlopig niet op reis, dus we gaan maar op ontdekkingstocht in ons eigen land. Gelukkig zijn hier ook een hoop prachtige natuurgebieden waar je een lange wandeling kan maken. Op deze plekken waan je jezelf voor even in de woestijn.

Advertentie

Kootwijkerzand

Wist je dat het grootste stuifzandgebied van West-Europa in Nederland ligt? Het Kootwijkerzand bij Kootwijk is een uniek stukje natuur op de Veluwe met 700 hectare aan stuifzand. Dit gebied is een must see in Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Marion (@marimoreandmore) op

Schoorlse duinen

Schoorl is een dorp in de gemeente Bergen in Noord-Holland. Het gebied bestaat uit strand, stuivende duinen, bossen en heide. De duinen in Schoorl behoren tot de hoogste duinen van Nederland.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Willem Nettinga 🇳🇱 (@willems_photo_gallery) op

De Loonse en Drunense Duinen

De Loonse en en Drunense Duinen in Noord-Brabant is de op een na grootste zandverstuiving van Nederland. Het wordt niets voor niets de Brabantse Sahara genoemd. Wat deze zandverstuiving extra bijzonder maakt, zijn de door het zand ingestoven eeuwenoude eiken. Sommige bomen zijn maar liefst achthonderd jaar uit.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Renske (@renskespijkers) op

Hulshorsterzand

Het Hulshorsterzand is een stuifzandgebied tussen Harderwijk en Nunspeet. Een aantal jaar geleden is het gebied op de schop gegaan, omdat het kale zand dichtgroeide en de heide veranderde in bos.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erwin Doorn (@erwin.doorn) op

Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland vind je het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Op het park vind je stuifzand, bos, heide en beekdalgraslanden. Een geschikte plek voor een lange wandeling. Het gebied wordt ook wel de Kale Duinen genoemd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Erik Ester (@i.am.erikfotografie) op

Van bevers tot slangen: hier spot je wilde dieren in Nederland:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Columbusmagazine. Beeld: iStock

Natuurgebieden

Lees meer

Maartje en de meisjes deel 57: “Het is zo fijn wat je doet, Vera”

Maartje

Tijdens haar derde rondje rennen deze week, loopt Maartje Vera tegen het lekkere lijf. Samen sprinten ze naar Vera’s huis voor een verrukkelijke smoothie, maar blijkbaar is dat niet het enige dat ze in petto heeft.

Ze heeft twee smoothies in haar hand en alleen een badjas aan. Onschuldig kijken heeft geen zin meer, want we voelen allebei wel wat er gaat gebeuren. Dat vind ik ook zo leuk aan Vera. Durf. Ze laat duidelijk zien dat ze me wil en dat vind ik woest aantrekkelijk. Glunderend stapt ze met smoothies en al de douche binnen.

“Om je vingers bij af te likken”,

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien