Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

Onderzoek: dít blijken onze grootste reisangsten te zijn

Iedereen heeft wel reisangsten: een vliegtuig dat neerstort, vogelspinnen in een tropisch land of het krijgen van een voedselvergiftiging. Dit zijn de 3 meest voorkomende angsten op reis.

Uit onderzoek van Global Rescue blijkt dat maar liefst 87% van de reizigers ergens bang voor is op reis. De 3 meest voorkomende angsten: 69% is bang voor criminaliteit, 67% is bang voor zijn gezondheid of andere medische kwesties en 41% vreest voor terrorisme.

Advertentie

Reisangsten voor bepaalde landen

Er is ook gekeken naar de reisgebieden waar reizigers de meeste angsten ervaarden, namelijk: Afrika, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. In Europa ervaren reizigers de minste angsten. In 2018 was dat overigens wel anders. Toen stond Europa in de top 3 met plekken waar reizigers de meeste reisangsten ervaarden. Dan Richards, CEO van The Global Research zegt hierover: “Mensen worden vaak het diepst geraakt door beangstigende gebeurtenissen die de meeste media-aandacht krijgen.” Denk hierbij aan de aanslagen in Parijs of Brussel.

Inlezen en voorbereiden

Toch weerhoudt het er reizigers niet van om op vakantie te gaan. 96% gaf aan toch een vakantie te boeken ondanks dat ze bang zijn. De helft van de respondenten zorgt er wel voor dat ze zich inlezen voordat ze een reis boeken. Een kwart bereidt zich voor op een gevaarlijke situatie en 10% is bereid om de bestemming te wijzigen als er iets gevaarlijks in het land plaatsvindt.

Je kunt natuurlijk ook lekker veilig op vakantie in eigen land. Reisvlogger Bonnie neemt je mee naar een weekendje Vlieland: 

Zin in een citytrip? Boek 4 dagen Krakau: 

4 dagen naar Krakau
4 dagen naar Krakau
vanaf € 249,- p.p.
BEKIJK

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bnnvara. Beeld: iStock

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien