Lekker lezen! Libelle Bookazines voor € 3,35 >

Zoek binnen:

In dít land is reizen met het openbaar vervoer vanaf heden gratis

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn en toch is er geen woord van gelogen: in Luxemburg kun je vanaf heden gratis met het openbaar vervoer reizen. Het Europese land is daarmee een voorloper op de rest van Europa, want het is ’t 1e land waar deze regel geldt.

Zou Nederland het voorbeeld volgen? Wij hopen van wel.

Advertentie

Gratis reizen

In Luxemburg heb je met ingang van 1 maart geen vervoersbewijs meer nodig om de trein te pakken. Ook reis je er 7 dagen per week gratis met de bus en ook vervoer met metro of tram is gratis. De regel geldt in het hele land, zowel in de drukke stad als op het platteland. De enige uitzondering? Voor reizen in de eerste klas moet nog wel worden betaald.

Minder auto’s

Het is niet zomaar dat deze regel ingevoerd is in Luxemburg. Want het land hoopt ermee haar inwoners en de toeristen te stimuleren om het land te verkennen zónder auto, wat natuurlijk een goede invloed op het milieu heeft. “Gratis openbaar vervoer nodigt uit om het hele land comfortabel te verkennen, zonder de auto te moeten pakken”, leest de uitleg op deze website van Luxemburg.

 

View this post on Instagram

 

Travel means mobility. Free mobility means easy and convenient travel. By offering free public transport nationwide, Luxembourg facilitates access to a sustainable way of exploring the country. 🚋 The tramlines will facilitate access from key points across the city – Luxembourg Airport, main station and Cloche d’Or Business District. When fully operational, there will be 24 stations connected by 16 km of tracks with a capacity of 10,000 passengers per hour in each direction. 🚊 #freemobility #itsabigday #eingrossertag #cestungrandjour #letsmakeithappen #newtram #freetransport #publictransport #transport #mobility #mobiliteit #mobilität #verkehr #electricvehicle #sustainability #sustainablefuture #goinggreen #ourluxembourg #discoverluxembourg #visitluxembourg #visiteurope #europe 🇱🇺@luxembourg_lets_make_it_happen @my_luxembourg @villedeluxembourg @mobiliteit.lu @freemobilitylu 📷@alsalphotography

A post shared by Visit Luxembourg (@visit_luxembourg) on

 

Heb je nu ook zin gekregen om eventjes weg te gaan, zonder ver te hoeven reizen? Dan is een tweedaags bezoekje aan Roermond wellicht ideaal voor jou. Via Libelle boek je de reis met fikse korting!

Weekendje Roermond
Weekendje Roermond
vanaf € 107,50 p.p.
Bestellen

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Visit Luxembourg. Beeld: iStock

Lees meer

Memoires van een Maîtresse – Deel 38: “We moeten je telefoon in beslag nemen, nu meteen”

sex

Premium

De Kapitein blijft mysterieus en Eva is duidelijk niet zo enthousiast als Sabine over het naderende happy end.

Vanavond gaan we op date! Een echte, met eten en kaarslicht en wijn en vooral: tijd. Geen bliksembezoek meer, maar een hele avond. Ik werk als een malle vandaag en in de pauze heb ik zelfs nog even een nieuw rokje gekocht. Alles moet perfect zijn op onze eerste officiële date-night.

De voorpret tiert welig in de appjes. Kusjes, hartjes en video’s kleuren mijn dag en golven van verliefdheid brengen me van uur naar uur. Ik moet ook even werken hoor lieverd, typ

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien