Oppassen geblazen: in déze vakantielanden loop je de meeste kans op een ongeluk Beeld Getty Images
Oppassen geblazen: in déze vakantielanden loop je de meeste kans op een ongelukBeeld Getty Images

Oppassen geblazen: in déze vakantielanden loop je de meeste kans op een verkeersongeluk

Het laatste wat je wilt als je op vakantie bent, is betrokken raken bij een verkeersongeval. Maar in welk vakantieland is de kans op een ongeluk nu het grootst? Independer zocht het uit aan de hand van cijfers van Eurostat en kwam tot een opvallende conclusie.

Yvonne SapGetty Images

De kans op een verkeersongeval met slachtoffers blijkt het grootst te zijn in Duitsland, België, Oostenrijk en Portugal.

Gevaarlijkste land

Vooral in Oostenrijk blijk je als vakantieganger risico te lopen. In dit land vallen gemiddeld 42,8 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners. Het gaat hierbij om gewonden in het verkeer en ongelukken met een dodelijke afloop. Dat aantal is bijna twee keer hoger dan het Europese gemiddelde van 21,8 slachtoffers per 10.000 inwoners.

Verkeersongeluk in Duitsland en België

Ook in Duitsland kun je maar beter goed opletten, dit land staat namelijk op twee. Op nummer drie staat Portugal, gevolgd door België. In Turkije is het ook oppassen geblazen, dit land staat op een gedeelde vijfde plek met Slovenië. Veel Nederlanders rijden hier doorheen als ze op vakantie gaan naar Kroatië.

Kans op verkeersongeluk in Nederland

Maar er is ook goed nieuws. Nederland blijkt namelijk relatief veilig te zijn. Ons kikkerlandje staat namelijk op de 23ste plek met 11,7 verkeersslachtoffers per 10.000 inwoners. Denemarken blijkt het ‘meest verkeersveilige land’ te zijn: hier waren per 10.000 inwoners ‘slechts’ 5 verkeersslachtoffers.

Een vakantie in eigen land kan dus geen kwaad! Hier wat leuke doe-tips voor op Vlieland:

Bron: Independer

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden