Italiaans leren tassen van € 329,- voor € 79,95

Zoek binnen:

Op avontuur: de Pyreneeën (mét aanbieding)

Springt mams straks écht van een tien meter hoge rots af? Of toch liever met z’n allen abseilen? De mooiste familieavonturen zijn er te beleven in de spelonken en op de toppen van de Pyreneeën.

Mensen die van spannende vakanties houden, komen in de Midi-Pyrénées goed aan hun trekken. Het gebied is de grootste regio van Frankrijk, en met 30.000 kilometer (!) aan wandelpaden bij uitstek een bestemming voor mensen die helemaal op willen gaan in de natuur.

Advertentie

Wandelschoenen 
De GR10, een 470 kilometer lange trek, is de beroemdste wandeltocht en makkelijk op te delen in kleine stukken. Met roodwitte pijlen wordt de route duidelijk aangegeven en er zijn genoeg gidsen die mee willen lopen. Ook geruststellend: overal in het gebied zijn hutjes, campings en hotelletjes om te slapen. Beloon uzelf na een flinke looptocht met truffel, charcuterie, Gascons rund, lam van de Quercy of een echte cassoulet Toulousain. En drink naderhand een glaasje Armagnac uit de streek.

Heilige weg 
De GR78, onderdeel van de heilige weg naar Santiago de Compostela in Spanje, is minder inspannend en voert voor een groot deel onder langs de bergen en heuvels. Van Mirepoix tot Saint-Pé-de-Bigorre is een familievriendelijke wandeling, langs leuke dorpjes en mooie valleien met uitzicht op bergtoppen en watervallen.

Ga naar Lourdes
In veel plaatsjes, zoals Saint-Lizier bij Ariège, staan monumentale kloosters, soms nog groter dan de rest van het dorp. Het zijn pleisterplaatsen waar de rijke, katholieke geschiedenis van de streek wordt verteld. Met Lourdes als pronkjuweel. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen de plek waar eind 19de eeuw het 14-jarige meisje Bernadette Soubirous de verschijning van de Heilige Maagd Maria zag.

LEES OOK: HET IS HIER HEERLIJK: BRETAGNE (MET AANBIEDING)

Bijkomen in de bronnen
Water is ook een belangrijk onderdeel van het toerisme in de Midi-Pyrénées. Hier zijn de meeste watervallen en thermale bronnen van Frankrijk te vinden. Maak een tocht (met wetsuit) bij de watervallen van Cauterets of bij de Grande Cascade de Gavarnie. Ploeter door spelonken, spring van de rotsen af of ga abseilen. Om einde dag heerlijk bij te komen in een van de drie spa’s van Cauterets.

Tijdloos Toulouse
Genoeg natuur gezien en zin in de stad? Ga dan naar Toulouse, ‘la ville rose’ met de typische herenhuizen van rozerode bakstenen. Het is de stad van de kleuren, want hier kom je in ateliers en winkeltjes nog de bijzondere blauwe verfstof tegen die uit de blaadjes van de pastelplant wordt gewonnen en van oudsher voor rijkdom in de streek zorgde. Vergeet ook vooral geen bezoek te brengen aan het museum van de flamboyante Toulouse Lautrec, een van Frankrijks beroemdste kunstenaars.

AANBIEDING
Wie gaat er mee naar de Midi-Pyrénées
12-daagse rondreis via Lot, Tarn, Ariège, Gers

Deze rondreis voert langs meer dan twintig verborgen pareltjes tussen de Lotvallei en de Pyreneeën. Verblijf in karaktervolle hotels in middeleeuwse plaatsjes en sluit de reis af in designhotel Condom, aan de rivier de Baïse.

Inclusief:
– 3x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel Les Fleurines
– 2x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel Mercure Albi Bastides, plus welkomstdrankje
– 3x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel les Minotiers
– 3x overnachting met ontbijtbuffet in Hotel Continental Condom
– 6x diner (in de laatste twee hotels)
– Reisgids Capitool (1 per reservering)
– ANWB-wegenkaart (1 per reservering)

Uitgebreide reisbeschrijving en tips voor diverse proeverijen en excursies.

Prijzen*, voor 12 dagen in de periode:
01/04-14/04 € 599,-
15/04-30/04 € 649,-
01/05-31/08 € 679,-
01/09-30/09 € 649,-
01/10-31/10 € 599,-

*Prijzen p.p., o.b.v. een 2-persoonskamer. Excl.: reserveringskosten (€ 20,-), toeristenbelasting (€ 0,77 p.p.p.n.) en kosten Calamiteitenfonds (€2,50).

Informatie & reserveren
Klik hier of bel 023-55 42 870 (lokaal tarief) met zoekcode 17820.

LEES OOK:

Tekst: Karin Kuijpers. Beeld: iStock 

Meghan trekt haar eigen plan: een royal maar dan in ‘nieuwe stijl’

Meghan Markle

Premium

2019 was een bewogen jaar voor de hertogin van Sussex. Hoogtepunt was de geboorte van Archie, dieptepunt de vernederende publicaties in tabloids over de relatie met haar vader. Hoe dan ook, met opgeheven hoofd en hand in hand met Harry bewees ze een ‘royal nieuwe stijl’ te zijn.

Het is voor alle partijen – Buckingham Palace, royal fans, critici, de media – nog altijd wennen: een zelfverzekerde,
eigenwijze nieuwe royal als Meghan, de hertogin van Su

Lees Verder >>

voor jou geselecteerd

Laat meer voor jou geselecteerd zien